LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Zlata vrijedan

Na brojne načine možete očuvati svoje vanjsko bilje čak i zimi

Spremite ih unutra ili im omogućite kvalitetno tlo uz pomoć vrtnih gredica i nešto zaštitne folije
28. prosinca 2019. u 07:00 0 komentara 839 prikaza
Foto: shutterstock

Kako bi vas u ljetnim mjesecima dočekao predivno dvorište, ključno je da ga u zimskim danima pripremite za grube mjesece koji su pred njim, navodi idealhome.co.uk.

Jedan od načina na koji to možete učiniti spremanje je biljaka u vaze te njihovo skladištenje u unutarnjim prostorima. Spremiti ih možete u drvene spremišta u dvorištu ili ih umotati u zaštitnu foliju kako bi zaštitili korijenje od mraza.

 | Autor : shutterstock Foto: shutterstock

One koje ne možete spremiti, poduprite dodatnim granama kako bi ih zaštitili od jakih udara vjetra.

S druge strane, za zimu se pripremiti možete i pri samoj nabavi biljaka te odabrati one nešto izdržljivije. Također, trebali bi razmišljati i o tome kada cvjetaju vaše biljke te odabrati one koje su u cvatu cijele godine, kakve su obični vrijes i maćuhica.

Jestive biljke, kakav je kupus, ali i potočarka i cikla odlične su za zimske dane jer tada se najviše razvijaju.

Uostalom, kako bi biljka bila uspješna, potrebno joj je i zdravo tlo, a za najviše kontrole nad tlom u zimskim danima dat će vam sadnja biljaka u uzdignutim vrtnim gredicama.

 | Autor : shutterstock Foto: shutterstock

S druge strane, na oku bi trebali držati i ph razinu tla jer ako je previše kiselo, tlu bi trebalo dodati limetu kako bi se uravnotežilo.

Naposljetku, otpalo lišće trebali bi pokupiti s tla, a pokupati na razne načine privući ptice i druge insekte jer njihova prisutnost osigurava razvoj vrta. 

zelena zona Ovih 5 sobnih biljaka obavezno nabavite ako želite biti u trendu Savjeti Ova kombinacija stvorit će toplu atmosferu u dnevnom boravku
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.