Personaliziran, a održiv božićni poklon možete pronaći u svom vrtu, navodi theguardian.com te savjetuje kako to postići.
Naime, u lijepu bocu gina, vodke ili octa umetnite omiljeni okus iz svog vrta, savjetuju. Dobar odabir svakako su zeleni začini kakvi su ružmarin, timijan, lovor i kadulja, sve začini koje imate u vrtu, a koji su zeleni čak i zimi.
Prije umetanja začina u bocu, lagano ih nasjeckajte kako bi otpustili što više okusa i mirisa.
Ukoliko darujete bocu u koju je umetnuto čvrsto bilje, ono može ostati u boci, no ukoliko ste sadržaj boce začinili bosiljkom ili nekim mekanim voćem, budućem vlasniku trebali bi istaknuti kako se začin nakon nekog vremena treba izvaditi jer će početi trunuti.
No, i čvrsto bilje bogato okusom, kakvi su lovor i kadulja, ne bi se trebalo u boci držati više od dva do tri dana kako ne bi u potpunosti preuzelo okus.
Drugi začini koji mogu poslužiti svrsi ružmarin je, koji je odličan u kombinaciji s ginom, a uz njega tu su i korica limuna i naranče. Koštice šipka i ružmarin poboljšat će okus gina, a neće vas iznevjeriti ni bobice smreke.
Naposljetku, smrznuto voće kakve su ribizli i maline multifunkcionalni su i mogu se smjestiti i u gin, vodku, ali i u ocat, a definitivnu inovativnost postić ćete ako u omiljeno piće dodate čili papričice, no pažljivo, one ne smiju u boci ostati duže od tri dana jer će u potpunosti preuzeti okus sadržaja.