LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Zlata vrijedan

Uzgajanje biljaka u vodi pravi je hit, u pet koraka možete lako napraviti sami!

Uređenje interijera biljnim dekoracijama koje neće napasti razni nametnici niti će biti uzrok vaših bakterija, odličan je nov način kako u svaku prostoriju unijeti dašak prirode
05. studenoga 2019. u 07:23 0 komentara 1476 prikaza
Foto: GettyImages

Jednostavno održive i bez upotrebe zemlje, biljke posađene u posudi s vodom hit su i u uređenju interijera

Osim toga, zbog nedostatka zemlje neće izazvati alergije niti će se oko biljaka okupljati nametnici ili bolesti biljke. Uostalom, takve biljke zahtijevaju malo ili ništa briga jer je umjesto tjednog zalijevanja, potrebno samo promijeniti vodu.

Kako bi svoj interijer uspješno dekorirali biljkama u vodi, pratite ovih par koraka koje navodi homebeautiful.com.au.

KORAK 1. 

Odaberite biljke koje mogu preživjeti u vodi, a neke od njih su aloe vera, zlatni puzavac, lirasti fikus, drvo žada, fikus, zeleni ljiljan te spatifilum. 

 | Autor : Instagram/jugusun Foto: Instagram/jugusun

KORAK 2. 

Od postojeće bilje uzmite jedan ili dva lista koja ćete zarezati odmah ispod mjesta gdje se granaju listovi biljke. 

KORAK 3. 

Kao i kod bilo kakve sadnje biljaka i kod ovog načina važno je odabrati odgovarajuću posudu. Najbolji odabir su uske, a visoke posude koje će držati biljku uspravnom. 

KORAK 4. 

Odabir mjesta na koje ćete odložiti svoje biljke podjednako je važan, a biljke u ovim uvjetima traže mjesto koje je sunčano, ali nije izloženo direktnom svjetlu. Osim toga, potrebno je birati i ono na kojem se temperatura ne mijenja često.   

 | Autor : Instagram/wearetriibe Foto: Instagram/wearetriibe

KORAK 5.

Prvih nekoliko mjeseci nakon sadnje, sve dok se ne pojavi korijenje, vodu je potrebno mijenjati tjedno, a poslužit će i ona iz slavine jer je bogata kisikom. Nakon što je korijenje izraslo, vodu je potrebno mijenjati jednom mjesečno. 

No, važno je nadodati da se ne obeshrabrite ukoliko se biljka osuši prije nego pusti korijenje jer je taj scenarij nešto učestaliji kod ovog načina presađivanja nego kod uobičajene sadnje u zemlji. 

vila grandezza glamur Moderna i luksuzna istarska vila oduzima dah! Uvjerite se sami

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.