LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Zlata vrijedan

Anja i Mijo Pranjić imaju najbolji OPG u Hrvatskoj

Za osvojeno prvo mjesto Pranjići su dobili nagradu u iznosu od 30.000 kuna
28. lipnja 2017. u 23:35 4 komentara 12835 prikaza
Na izletištu Kezele proglašeni najbolji OPG-ovi te su im uručene nagrade
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Nisu Anja i Mijo Pranjić mogli skriti ni iznenađenje ni ponos kada je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan proglasio upravo njihov OPG najboljim u Hrvatskoj.

OPG Mijo Pranjić ZLATA VRIJEDAN Za petero djece i sebe zarade dovoljno u svom dvorištu

Obitelj Pranjić iz Drenovaca nedaleko od Županje uzgaja muzne krave čije mlijeko prerađuju u sir. Od poljoprivrede živi njihova sedmeročlana obitelj. Za osvojeno prvo mjesto Pranjići su dobili nagradu u iznosu od 30.000 kuna.

I druga je nagrada otišla u Slavoniju, obitelji Zdunić iz Divoševaca, proizvođačima mlijeka. Predsjednica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić ček u iznosu od 20.000 kuna uručila je Kruni Zduniću.

Na izletištu Kezele proglašeni najbolji OPG-ovi te su im uručene nagrade
1 / 55
Dobitnici nagrada s glavnim urednikom Večernjeg lista Draženom Klarićem, predsjednicom uprave Večernjeg lista Andreom Borošić i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem

Vinar i maslinar Radoslav Županović iz Kruševa u primoštenskom zaleđu osvojio je treću nagradu – 10.000 kuna. Uručila mu ju je Tamara Perko iz HBOR-a. Najboljom mladom nadom u poljoprivredi proglašen je svinjogojac iz Beravaca Josip Lučić. Ček od deset tisuća kuna uručila mu je Blaženka Vuić, područna menadžerica DM-a, generalnog pokrovitelja izbora. Čitatelji Večernjaka najboljim su pak proglasili OPG Franca Deškovića čija obitelj u Istri proizvodi vino, suhomesnate delicije i maslinovo ulje koje plasiraju putem svog seoskog gospodarstva. Tako su od pet nagrada čak tri otišle u Slavoniju.

- Neka, iz Slavonije ljudi odlaze i treba pokazati da se i tamo može – komentirao je Bojan Korpar-Japek, jedan od nominiranih OPG-ovac.

Na izletištu Kezele proglašeni najbolji OPG-ovi te su im uručene nagrade
1 / 95
Proglašenje najboljeg OPG-a i dodjela nagrade "Zlata vrijedan" održano na izletištu Kezele

Svečana dodjela nagrada izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo održana je sinoć u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na selskom turizmu Kezele. Svaku je županiju te Grad Zagreb u izboru predstavljalo po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a mlada je nada birana između troje mladih poljoprivrednika. U zabavnom dijelu programa nastupili su Miroslav Škoro, Singrlice, Begini i TS Lobby. Voditeljski dvojac bili su Jelena Pajić i Mirko Fodor. Snimka dodjele bit će prikazana u subotu u 13.15 sati na Prvom programu HRT-a.

OPG Josip Zdunić Život na farmi Kavopije ustaju u četiri, ostali spavaju sat dulje OPG Radoslav Županović ZLATA VRIJEDAN ‘Stvarno bi bilo glupo ne uzeti novac koji je Europa osigurala i namijenila za poljoprivredu’ OPG LUČIĆ zlata vrijedan Od silnog posla i ne stignu razmišljati o odlasku u svijet

 

 

 

  • Deleted user:

    I ovo nebi trebalo biti pod Living vec pod surviving

  • Deleted user:

    Vidit ćemo dokle ćete izdržati. To što ste dobili košta će vas i kuće i zemlje i svega što ste stekli krvavim radom