odličan dizajn

INTERIJER TJEDNA: Zagrebački stan od 230 kvadrata s luksuznim, ali nenametljivim detaljima i s fantastičnim rješenjima

09.04.2024.
u 06:00

Prostor kuhinje jedna je posebna priča ponovnog ispreplitanja različitih materijala, formi i tekstura, vrlo vješto uprizorenih u elegantni scenarij u kojem kuhinja djelomično mijenja svoje obličje – po potrebi, dio se radnog prostora može zatvoriti i stvoriti cjelinu s drvenim elementima

Mladu arhitekticu Jelenu Ćetojević Karan u nekoliko riječi najbolje bi opisao izraz „samo nebo je granica“ – impozantan životopis i  zadivljujući broj fantastičnih projekata, ne samo u rodnoj Banja Luci, već i u Hrvatskoj, od Zagreba preko Slavonskog Broda pa sve do otoka Brača, rezultat je nevjerojatne strasti, ljubavi i srčanosti prema onom što rad.

Za prostran stan u Zagrebu, površine 230 četvornih metara, kaže da je projektno oblikovan s posebnom pažnjom te pretvoren u oazu mira sukladno željama i stilu vlasnika. Smješten u novogradnji stan se originalno sastojao od ulazne zone, kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka, dvije kupaonice, toaleta te tri spavaće sobe  glavna i dvije dječje), no po želji vlasnika, dvije dječje sobe pretvorene su glavnu spavaću sobu, a prvotno glavna spavaća, postala je dječja soba. Rušenjem zida postignuta je mogućnost postavljanja zavučenog, vrlo efektnog, u staklu oformljenog, garderobnog ormara.

U prostor  stana je uklopljena i mala teretana. Preinakama, stan je potpuno prilagođen potrebama vlasnika. Jelena objašnjava da je radi izvrsne orijentiranosti, koja omogućava puno svjetlosti tokom cijelog dana, pristup uređenju bio isključivo minimalistički sa neutralnom baznom paletom boja kako bi se prirodnom svjetlu omogućilo isticanje svakog kutka prostora. Ovim vrlo elegantnim prostorom, gdje je luksuz vidljiv, ali istovremeno i nenametljiv, Jelena se igra kombiniranjem materijala od kojih neke provlači i kroz zidne obloge – drvo toplih tonova, kamen, staklo u nekoliko varijanti te ih uklapa u jednu igru koja rezultira profinjenom dinamikom.

Dodavanjem boje neutralnim tonovima u vidu namještaja maslinasto zelenih i narančastih tonova te umetanjem crne boje u prostor pa i samim oblicima pojedinih komada namještaja prostoru je podarena živost i upravo to suptilno dodavanje boje osvježava isti, istovremeno održavajući skladnu ravnotežu između elegancije i udobnosti, naglašava arhitektica i nadovezuje se da, osim estetskog aspekta, prirodni materijali imaju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere pružajući dodatnu toplinu i autentičnost – naglasak na prirodnim materijalima ne naglašava samo eleganciju prostora već i pruža osjećaj povezanosti s prirodom.

Prostor kuhinje jedna je posebna priča ponovnog ispreplitanja različitih materijala, formi i tekstura, vrlo vješto uprizorenih u elegantni scenarij u kojem kuhinja djelomično mijenja svoje obličje – po potrebi, dio se radnog prostora može zatvoriti i stvoriti cjelinu s drvenim elementima.

Pri izboru namještaja, Jelena i njen tim imali su prilično odriješene ruke – dominantni komadi, kultna Flos stolna lampa i Calligaris blagovaonski stol, element su suptilnog luksuza koja prati estetiku prostora. Još jedna ikona dizajna, Eames Lounge Chair naslonjač, smješten u prostor glavne spavaonice, prijašnje je vlasništvo vlasnika i po njihovoj je želji trebao biti uklopljena u prostor. Posebna je pažnja posvećena i rasvjeti  te odabiru rasvjetnih tijela kojom se prostor još dodatno naglasio i dobio dinamiku elegantnog scenskog prostora (rasvjeta unutar polica).

Kombinacijom funkcionalnosti, elegancije i prirodnih elemenata, ovaj penthouse u srcu Zagreba pretvoren je u idealno mjesto za život, istovremeno osiguravajući udobnost, funkcionalnost i visoku estetiku, objašnjava Jelena. A takvi su svi projekti koji iznjedre kroz Jeleninu kreativnost i  temeljitost – proizvod predane izvrsnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije