LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Kućno bilje

Ovih 5 sobnih biljaka obavezno nabavite ako želite biti u trendu

Neobični sukuletni, ali i rijetke biljke čiji su zeleni listovi ukrašeni neobičnim uzorcima i bojama vladat će kućnim minimalistički dizajniranim policama koje će biljkama dopustiti potpunu dominaciju domom
07. veljače 2021. u 07:00 0 komentara 3784 prikaza
Foto: Shutterstock

GrowIt, aplikacija koja povezuje sve ljubitelje biljaka, pokazala je kako je 30 posto, od svih objavljenih fotografija biljaka na aplikaciji u 2020. godini, bilo onih čije su zvijezde kućno bilje, navodi bhg.com.

Popularna vrsta biljaka i dalje su monstere te njihova popularnost neće jenjavati ni u 2021. navode te tvrde da ćemo sljedećih pet trendova obožavati i u godinama koje dolaze:

Šareno lišće

Biljke s ružičastim lišćem, ali i i one s bijelim tragovima na svom zelenom listu izrazito su popularne, a svoje mjesto na tronu zadržat će i u ovoj godini. 

Naime, predviđa se kako ćemo domove sve više ukrašavati biljkama zanimljivih uzoraka i boja, a među koje spadaju i kroton i aglaonema. 

"Unikatno kućno bilje privlači nas jer nam omogućuje izražavanje osobnosti", tvrdi Rachel Haugo, urednica bhg.com, a da je to točno, pokazuju i zaključci Growlt istraživanja kojim je preko 10 tisuća vlasnika istaknulo kako je boja, ali i uzorak, najčešći faktor prema kojem pri kupnji biraju biljku. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Neobični sukulenti

Šareni sukulenti prevladavaju društvenim mrežama te je tu mnoštvo ružičastih, ali i crvenih verzija, a pojavili su se i oni s crnim lišćem. 

Zajednice ljubitelja kućnog bilja

U zadnjih nekoliko godina raste stvaranje zajednica ljubitelja kućnog bilja, a dok društvene mreže pogoduju takvim sastancima, predviđa se da će ovaj trend i dalje rasti.

Facebook grupa House Plant Hobbyist, danas okuplja preko 330 tisuća ljubitelja kućnog bilja, a popularne su i besplatne aplikacije kao što su GardenTags i GrowIt.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Živi dekor

Kućno bilje već je sada popularna dekoracija interijera, no u ovoj godini. se očekuje njihova potpuna dominacija interijerom. Kako bi to postigli sve će se više izlagati na minimalističkom namještaju koji neće krasti pažnju s biljaka, ali kombinirat će se s namještajem prirodnih materijala kako bi se istaknula estetika same biljke. 

Rijetke biljke

Zbog toga što je kućno bilje postalo oblik kolekcionarstva sve su popularnije one rijetke, neobične biljke, a dok su takve poprilično skupe, jeftiniju verziju jednako privlačnih biljaka možete pronaći u lokalnim trgovinama, a ako baš želite određenu vrstu, online kupnja je uvijek jedna od mogućnosti.

rasvjeta uređenje doma Osam savjeta za idealno osvjetljenje u kuhinji koji će vas oduševiti interijer MALA ŠKOLA UREĐENJA Uređenje malog stana: kako izvući najviše od skromne kvadrature čuvpavi tepih čišćenje zasučite rukave Ultimativni kalendar čišćenja za 2021. godinu! Svaki mjesec odradite jedan veliki posao
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.