LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Kućno bilje

Ovih 5 biljaka obavezno nabavite ako želite biti u trendu 2020. godine

Neobični sukuletni, ali i rijetke biljke čiji su zeleni listovi ukrašeni neobičnim uzorcima i bojama vladat će kućnim minimalistički dizajniranim policama koje će biljkama dopustiti potpunu dominaciju domom
11. prosinca 2019. u 06:00 0 komentara 2516 prikaza
Foto: Shutterstock

GrowIt, aplikacija koja povezuje sve ljubitelje biljaka, pokazala je kako je 30 posto, od svih objavljenih fotografija biljaka na aplikaciji u 2019. godini, bilo onih čije su zvijezde kućno bilje, navodi bhg.com.

Popularna vrsta biljaka i dalje su monstere te njihova popularnost neće jenjavati ni u 2020, navode te tvrde da ćemo se sa sljedećih pet trendova voditi u 2020. godini. 

Šareno lišće

Biljke s ružičastim lišćem, ali i i one s bijelim tragovima na svom zelenom listu izrazito su popularne, a svoje mjesto na tronu zadržat če i u sljedećoj godini. 

Naime, predvođa se kako ćemo domove sve više ukrašavati biljkama zanimljivih uzoraka i boja, a među koje spadaju i kroton i aglaonema. 

"Unikatno kućno bilje privlači nas jer nam omogućuje izražavanje osobnosti", tvrdi Rachel Haugo, urednica bhg.com, a da je to točno, pokazuju i zaključci Growlt istraživanja kojim je preko 10 tisuća vlasnika istaknulo kako je boja, ali i uzorak, najčešći faktor prema kojem pri kupnji biraju biljku. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Neobični sukulenti

Šareni sukulenti prevladavaju društvenim mrežama te je tu mnoštvo ružičastih, ali i crvenih verzija, a pojavili su se i oni s crnim lišćem. 

Stoga nema sumnje da će 2020. godina donijeti do sad neviđene boje, ali i uzorke sukulenata.

Zajednice ljubitelja kućnog bilja

U zadnjih nekoliko godina raste stvaranje zajednica ljubitelja kućnog bilja, a dok društvene mreže pogoduju takvim sastancima, predviđa se da će u 2020. godini ta druženja prijeći virtualne granice i sve će se više održavati uživo.

Facebook grupa House Plant Hobbyist, recimo danas okuplja preko 330 tisuća ljubitelja kućnog bilja, a popularne su i besplatne aplikacije kao što su GardenTags i GrowIt.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Živi dekor

Kućno bilje već je sada popularna dekoracija interijera, no u 2020. se očekuje njihova potpuna dominacija interijerom. Kako bi to postigli sve će se više izlagati na minimalističkom namještaju koji neće krasti pažnju s biljaka, ali kombinirat će se s namještajem prirodnih materijala kako bi se istaknula estetika same biljke. 

Rijetke biljke

Zbog toga što je kućno bilje postalo oblik kolekcionarstva sve su popularnije one rijetke, neobične biljke, a dok su takve poprilično skupe, jeftiniju verziju jednako privlačnih biljaka možete pronaći u lokalnim trgovinama, a ako baš želite određenu vrstu, online kupnja je uvijek jedna od mogućnosti. 

  Novo cool mjesto Otvorena poslovnica za sve zaljubljenike u biljke, a onima koji to nisu, pomoći će Doktor savjeti Plantman - superheroj za biljke iz Osijeka upozorava: Većinu biljaka ubije previše vode!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.