fantastičan interijer

Genijalan moderan stan u zagrebačkoj novogradnji sinonim je za tihi luksuz. A tek kad vidite balkone!

Foto: Neva Žganec/PIXSELL
1/22
18.04.2024.
u 06:00

Stan ima 118 kvadrata, a centralni dio je dnevna zona, točnije dnevni boravak otvorenog tipa koji uključuje i kuhinju i blagovaonicu

Stan u Zagrebu, u novogradnji na super lokaciji u širem centru grada, odličan je primjer modernog doma koji odiše ugodnom i toplom atmosferom. Stan ima 118 kvadrata, a centralni dio je dnevna zona, točnije dnevni boravak otvorenog tipa koji uključuje i kuhinju i blagovaonicu.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

– Stan se nalazi na sedmom katu novoizgrađene stambene zgrade. Hodnik smo utoplili konzolom od travertina koji je ponovo popularan i prisutan u dizajnu namještaja, dodali smo ogledalo i slike kolonijalnog i aristokratskog stila. Taj ulazni prostor vodi u dnevnu zonu s kuhinjom, dnevnim boravkom i blagovaonicom – objašnjava Monika Stojanova iz zagrebačkog Mashrooma čiji namještaj i detalji su korišteni pri uređenju ovog doma.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

– U dnevnoj zoni dominira svjetlina – svijetli drveni podovi i prozori koji daju prirodno svjetlo, mramorni detalji i zaobljeni oblici koji poboljšavaju interijer te ga čine suvremenim i modernim – govori Monika te nastavlja:

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

– Radna soba obavijena je tamnijim bojama koje daju dozu ozbiljnosti i profesionalnosti. Šarm i toplinu ostvarili smo raskošnim lusterom s puno svjetla, zavjesama koje daju mekoću i mesinganim detaljima. Sve to zajedno stvara odličnu radnu atmosferu – objasnila je.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

Spavaća soba ispunjena je osjećajem mekoće, fokus je bio na nježnim tonovima i prirodnim materijalima poput lana, svile, drva... Naglašeni su finim kontrastnim detaljima mesinga i alabastera kako bi postigli intimu i udobnost. Soba ima mali balkon koji poziva na vedar doručak i ispijanje kave – govori Monika dok nas provodi kroz stan.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

S obzirom na to da su podovi i zidovi svijetli, to je, kaže Monika, sjajan temelj za detalje u jačim tonovima. Tako je u cijelom stanu, a posebno glamurozna je kupaonica.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

– Modernu kupaonicu drugačijom je napravio luster koji je zaista pravi statement komad, a raskošno ogledalo i detalji tu su kako bi se postigao luksuzan dojam. Luster i ogledalo izrađeni su od kristalnog stakla pa svjetlost koja prolazi kroz njih stvara igru u bojama duge – objasnila je dizajnerica.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

– Uz kupaonicu tu je i dodatni toalet, pri čijem uređenju je dizajnerici inspiracija bila priroda. Umjetna palma koja vlada u prostoru od tri kvadrata te mesingani luster u obliku palme s kristalima, pletena košara i mnoštvo detalja zelene boje vode vas u mini avanturu amazonskog štiha – opisuje svoju viziju Monika. Cijeli stan zapravo je skladna cjelina pomno odabranih detalja i namještaja modernih linija nizozemskog brenda Eichholtz koji se može nabaviti ekskluzivno u Mashroomu u zagrebačkoj Medvedgradskoj ulici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije