šaptači biljkama

Upoznajte sestre koje stoje iza projekta Walden Plants prave botaničke oaze

Sandra Šimunović/PIXSELL
13.05.2024.
u 13:35

Glavni savjet, jednoglasno se slažu, jest da se ne „nasjeda“ savjetima poput „biljku treba zalijevati jednom tjedno“ jer ritam zalijevanja ovisi o više elemenata čak ako se radi o istoj biljci – količina svjetla, razina topline te vrsta zemlje u koju je biljka posađena

Danijela i Bojana izvrstan su spoj – agronomka i grafička dizajnerica, sestre, obje iznimne kreativke, svoja su maštanja, afinitete i životnu filozofiju materijalizirale unutar jednog, dugo vremena neiskorištenog prostora u Kačićevoj ulici u centru Zagreba, koji im je, pronašavši ga, zagolicao maštu i dao potpunu viziju onoga što žele stvoriti – „Walden – plants“ botanička je oaza posebnog šarma, nazvana po knjizi H.D. Thoreaua koja govori o življenju u prirodnom okruženju, pomno uređena, kroz koju su obje našla svoja ispunjenja.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Svoj, kako obje vole reći „biljni concept store“, jer osim biljaka, „Walden“ nudi, uz tegle i sve potrebno za pravilno održavanje biljaka, mnoštvo zanimljivih predmeta za uređenje doma, pokrenule su prije četiri godine s biljnim terarijima i od samog početka je bilo važno da terarij bude poseban i izrađen s puno pažnje i brige o kvaliteti. Takvo pravilo vrijedi i danas – terarije Danijela izrađuje u malim serijama s obzirom to da smatra da je to jedini način zadržati jedinstvenost i visoku kvalitetu svakog terarija.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Takav koncept filozofija je „Waldena“ – fokus je na kvaliteti, ne na kvantiteti, naglašava Bojana, a okosnica je „slow shopping“ sobnih biljaka i svega vezano za njih. Biljke se pomno odabiru, naglasak je na jednostavnim, u isto vrijeme zanimljivim, biljkama, izbor je ograničen s namjerom da se svakoj biljci pruži kvalitetna njega. Obje vlasnice naglašavaju da je cilj da se kupac osjeća ugodno i inspirirano, da pronađe pravu biljku za svoj prostor i životni stil, ali i adekvatnu teglu.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Nisu sklone, kako kažu, „pomodnim“ biljkama te će izbjegavati u „Waldenu“ imati u ponudi biljke koje će vrlo teško uspijevati u domu. Glavni savjet, jednoglasno se slažu, jest da se ne „nasjeda“ savjetima poput „biljku treba zalijevati jednom tjedno“ jer ritam zalijevanja ovisi o više elemenata čak ako se radi o istoj biljci – količina svjetla, razina topline te vrsta zemlje u koju je biljka posađena. Vrlo je bitno da se usklade zahtjevi biljke i prostora u koji bi se biljka postavila.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

U ovom jedinstvenom prostoru sa „štihom“ sjevernih zemalja i vintage detalja, uz zvukove ugodne glazbe, redovito se održavaju radionice izrade biljnih terarija, a svatko je dobrodošao ući po savjet kako najbolje brinuti za biljke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije