omiljeni ukras

Ako želite da vam cvjetnice duže cvatu, nikad, ali nikad, ne preskačite ova tri koraka

cvjetnjak
Igor Kralj/PIXSELL
14.06.2024.
u 10:13

Cvijeću treba i voda pa se pobrinite za zalijevanje ako već nemate napravljen sistem navodnjavanja. Zalijevajte rano ujutro ili kasnije navečer kad se zemlja i biljke ohlade od sunca

Lipanj je mjesec u kojem se u vrtu i ba balkonu uživa u mnoštvu cvijeća i opojnim mirisima. Ljetnice i trajnice se šarene, a cvjetaju i biljke čije ste gomolje proljetos vratili u svoje cvjetnjake. Među njima kod nas su omiljenije dalije i begonije. Da bi cvatnja u vašem cvjetnjaku bila bogata i potrajala što dulje, važno je da redovito uklanjate ocvale cvjetove. Upravo na taj način potaknut ćete biljke da stvaraju nove pupove.

Foto: Flora magazin


Uz to, nastavite s okopavanjem i usitnjavanjem zemlje. Na taj način riješit ćete se korova, a ujedno ćete cvijeću dati dovoljno zraka. Upravo nedostatak zraka može biti jedan od razloga da se u vašem cvjetnjaku pojave štetnici zbog kojih će biljke propadati.

Foto: Dom i vrt


Protiv štetnika se možete boriti i raznim zaštitnim sredstvima, a mogu vam pomoći i ježevi i žabe koji se hrane štetočinama. Ne zaboravite svoje cvijeće povremeno i prihraniti. I na taj način produljiti ćete cvatnju, a bit će i bogatija.

cvjetnjak
1/16

Cvijeću treba i voda pa se pobrinite za zalijevanje ako već nemate napravljen sistem navodnjavanja. Zalijevajte rano ujutro ili kasnije navečer kad se zemlja i biljke ohlade od sunca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije