pametna investicija

Našli smo pet predivnih koliba u Gorskom kotaru. Na ovoj idiličnoj lokaciji cijene rastu doslovno na dnevnoj bazi

vikendica gorski kotar edita geci
Nel Pavletić/Pixsell
26.12.2023.
u 07:00

Gorski kotar našao se na mapi mnogih stanovnika većih gradova, prije svega Rijeke i Zagreba zbog svoje odlične lokacije i netaknute prirode

Posljednjnih par godina, a posebno u vrijeme pandemije, Gorski kotar našao se na mapi mnogih stanovnika većih gradova, prije svega Rijeke i Zagreba zbog svoje odlične lokacije i netaknute prirode. Kako je rasla potražnja, tako su rasle i cijene, a rastu i danas tako da je investicija u u ovom dijelu zemlje zapravo odlično ulaganje u budućnost. Pronašli smo pet idiličnih vikendica koje nude mir, tišinu i veliku okućnicu.

Drvena kuća, 399 kvadrata, Mrkopalj, 799.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Drvena kuća nalazi se na 820 metara nadmorske visine u brdovitom Gorskom kotaru i izgrađen je od ekoloških materijala.
Okružena je poljima lavande i mirisnim vrtom. Kućom dominira prostrani salon sa kaminom, dnevni boravak te kuhinja, a većina namještaja je ručno izrađena. Površina kuće je 399 kvadrata, na okućnici od 2700 kvadrata. Prizemlje ima 197,20 m2 plus terasa 23,60 m2. Na katu se nalazi 5 spavaćih soba i kupaone, a ukupna površina iznosi 178,10 m2. Kuća ima dodatnih 80 m2 neuređenog tavanskog prostora. Na verandi se nalazi vanjski jacuzzi uz koji se možete opustiti, a pogled na netaknutu prirodu je pravi odmor za dušu i tijelo. Kuća ima i saunu za opuštanje. Okućnica je djelomično popločana i objekt ima svoje parkiralište.
Kuća se nalazi samo desetak minuta vožnje od žičare Čelimbaše i 20-tak km od Fužina, tako da je ova kuća idealna za ljubitelje sniježnih radosti. Izvanredna lokacija.

Samostojeća kuća, Lokve, 150 kvadrata, 280.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Kuća u idiličnom ambijentu, na osami okružena livadama i zelenilom. Idealno za miran i opuštajući odmor od užurbanog i stresnog načina života. U prizemnom dijelu kuće nalazi se prostor za druženje s kaminom i direktnim izlazom na okućnicu, kuhinja s blagovaonicom, kupaonica, a u visokom potkrovlju smješten je spavaći dio s izlazom na balkon. Kuća je opremljena video nadzorom, alarmnim sustavom, ima centralno grijanje na drva, veliki kamin i unutarnje ložište. Ova nadasve ugodna nekretnina prodaje se potpuno namještena i opremljena. Na velikoj okućnici veličine 2.846m2 nalazi i spremište za drva. Zbog zaštite od vlage te radi toplinske izolacije kuća betonskim prolazom potpuno odvojena od okolnog zemljišta pa se taj prostor trenutno koristi kao dodatno spremište. Odlična nekretnina i kao investicija za turistički najam, organizirane zabave i slično.

Kuća, Mrkopalj, 137 kvadrata, 415.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

U Gorskom Kotaru u mjestu sa predivnim pogledom na Čelimbašu prodajemo kuću za odmor ili stanovanje. Okružena je uređenom okućnicom, terasama sa sjenicom i prostorom za roštilj, prostorom za parking gdje može stati nekoliko vozila. U blizini je nekoliko lijepih kuća za odmor i vikendica, šumoviti brežuljci. Prilaz je odličan na asfaltiranoj cesti koja se za vrijeme zimskih mjeseci odmah čisti od snijega. Sama kuća se sastoji od suterena, prizemlja i kata. U suterenu sa nalazi kuhinja sa blagovaonom, sauna sa sanitarnim čvorom te kotlovnica i spremište ( te jedna prostorija koja može biti spavaća soba), na katu se nalazi prostrani dnevni dio sa kuhinjom blagovaonom i dnevnim djelom koji imaju izlaz na veći balkon dodatni wc za goste. Na katu su spavaće sobe sa kupaonicama. Izuzetna nekretnina koja se može uspješno koristi za turistički najam, za odmor iz snova u bajkovitom Gorskom Kotaru bilo zimi ili ljeti.
 

Drvena kuća, Ravna Gora, 288 kvadrata, 590.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Gorski kotar, Ravna Gora, novouređena vikendica u šumi, tlocrtne površine 144 m2, katnost Pr+Pk, prizemlje: velika terasa, prostorija za druženje, pečenjara, šank, kuhinja, drvarnica, kotlovnica sa novim agregatom za struju, centralno grijanje na pelete, toplinska pumpa, alarmni sustav,  potkrovlje: hodnik, velika dnevna soba sa kuhinjom, 6 soba, dvije kupaonice, 2 wc, balkon
površina okućnice iznosi 10784 m2 i okružena je šumom, na zemljištu se nalazi manje nogometno igralištem i boćalište,
kuća je pogodna za najam za veće grupe i vjenčanja.

Drvena koliba, Ravna Gora, 107 kvadrata

Foto: Njuškalo.hr

Kroz guste šume Gorskog Kotara smjestila se kraljica šume – prekrasna drvena kuća koja pruža relaksaciju i bijeg od svakodnevice okružena prirodom , čistim rijekama i jezerima. Potaknuti ogromnom potrebom za očuvanjem baštine goranskog kraja i željom za stvaranjem toplog, luksuznog utočišta nakon godina truda i entuzijazma nastala je autentična šumska kraljica koja se prostire na  3000 m2 NKP okućnice (obuhvaća NKP 107,04 m). Kuća je idealna za boravak maksimalno petero ljudi, a sastoji se od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, potpuno opremljene kuhinje i dnevnog boravka kojim dominira kamin na drva. Kuća ima tri terase i svaka od njih povezana je s okućnicom. Prva je ujedno ulazni dio u kuću do koje je smješteno parkiralište. Na drugoj terasi nalazi se stol za blagovanje, a povezana je i s ljetnom kuhinjom. Ovdje je smješten i hidromasažni bazen iz kojeg, dok se kupate, možete uživati u prekrasnom pogledu na krajolik. U vrtu postoji i mala fontana oko koje možete sjesti i opuštati se; tu su i viseće ležaljke među borovima, plato za jogu ukoliko poželite meditirati, dok za aktivan odmor imate na raspolaganju prostrano igralište za badminton. Na livadi prema šumi možete zaigrati i odbojku te bulin, i to sa starim drvenim boćama. Vani se nalazi i roštilj, te finska BIO sauna 40-60°C. Kuća je građena od prirodnog, zdravog i ekološki prihvatljivog materijala te je kao takva namijenjena ekološki osviještenim gostima. Kuća je sagrađena u skladu s prirodom, od trupaca. Ova jedinstvena kuća može se pohvaliti privatnom mirnom lokacijom među krošnjama drveća, sa vlastitim sanjkalištem u zimskom razdoblju, WIFI-om, te Smart TV-om.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije