trend na tržištu

Stanovi u kući postaju hit - povoljniji su i na boljim lokacijama, biste li ih kupili?

njuskalo.hr
23.02.2024.
u 10:17

Odlučite li se za kupnju takvog stana beskrajno je važno da je stan etažiran, da ima pripadajući dio dvorišta/vrta, garažu i i/ili parkirno mjesto. Valjda voditi i računa o tome da ima zaseban ulaz i da, iako živite u kući, zapravo imate vlastiti stan koji ni na koji način - računima, vlasništvom i interakcijom kroz prostorije - nije vezan uz druge stambene jedinice

Novost na tržištu, u prilično velikom broju su stanovi u kući koji su cjenovno povoljniji od stanova u zgradama. Nekoć su takve nekretnine bile rijetke i prilično povoljne. Danas ih ima puno, i, iako su povoljniji od onih u zgradama, nisu više tako povoljni kao što su nekad bili. Odlučite li se za kupnju takvog stana beskrajno je važno da je stan etažiran, da ima pripadajući dio dvorišta/vrta, garažu i i/ili parkirno mjesto. Valjda voditi i računa o tome da ima zaseban ulaz i da, iako živite u kući, zapravo imate vlastiti stan koji ni na koji način - računima, vlasništvom i interakcijom kroz prostorije - nije vezan uz druge stambene jedinice. Na njuškalu se može pronaći velik broj ovakvih nekretnine, evo što smo izabrali:

Dubrava, 75 kvadrata, 149.000 eura

Foto: njuskalo.hr

Stan na 1. katu kuće s ukupno 2 stana. Stan ima vlastiti ulaz i odvojena brojila. Sastoji se od hodnika, dnevnog boravka/blagavaonice, 2 spavaće sobe, kupaonice i odvojenog toaleta. Pripada mu i tavanski prostor, tlocrtne površine cca 50 m2. U zajedničkom dvorištu se nalaze dodatne prostorije koje mogu poslužiti kao spremišta, radionica ili garaža uz malu preinaku. Dvorište je prostrano i bez problema stane nekoliko automobila. Stanu je potrebna adaptacija.

Žitnjak, 67 kvadrata, 125.000 eura

Foto: njuskalo.hr

Prostrani jednoetažni stan koji se prostire preko cijele etaže objekta na prvom katu. U vrlo dobrom i kvalitetnom objektu. Površina iznosi 67 m2. U toj su površini sadržani dnevni boravak i kuhinja, 2 spavaće sobe, 1 kupaonica, 1 terasa i 1 balkon. Unutarnji prostor nekretnine je namješten solidno očuvanim komadima namještaja i uporabljivom tehničkom opremom. Vlasnik stana može neometano koristiti sve pripadajuće zajedničke dijelove i prostore nekretnine.

Vukomerec, 35,58 kvadrata, 79.000 eura

Foto: njuskalo.hr

Stan u prizemlju kuće s dva stana sa posebnim ulazom, u mirnom dijelu naselja  u blizini škole, vrtića... Sastoji se od ulaznog hodnika, dvije sobe, kupaonice, kuhinje ukupne površine 33.26 m2 i natkrivene terase podne površine 11.62 m2. Stan je kompletno adaptiran. Grijanje na električnu energiju. Ispred stana mogućnost parkinga za dva automobila. Vlasnička dokumentacija uredna. 

Špansko, 132 kvadrata, 149.000 eura

Foto: njuskalo.hr

Dvoetažni stan u sklopu obiteljske kuće izgrađene 1988. godine. Na prvom katu nalazi se stan s dvije spavaće sobe, kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom s wc-om, balkonom i terasom. U stan se ulazi kao i u stambenu zgradu, zajednički je ulaz, a onda se stubištem dolazi do prvog kata koji ima vlastiti ulaz. Isto vrijedi za potkrovlje.Potkrovlje je roh-bau i može se urediti prema želji.
Krovište je renovirano i prekriveno kvalitetnim crijepom. Grijanje je plinsko etažno.

Remete, 111 kvadrata, 199.000 eura

Foto: njuskalo.hr

Trosoban stan površine 111 m2 na 1. katu kvalitetno građene kuće iz 1968. godine. Sastoji se od ulaznog hodnika, prostranog dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice otvorenog tlocrta s izlazom na terasu, dvije spavaće sobe s izlazom na balkon i kupaonice. Pripada mu roh-bau tavanski...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije