makeover

Zavirite u stan u Karlovcu u kojem nakon velike adaptacije dominira raskošna dnevna zona

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/24
03.10.2023.
u 12:30

Najveću transfomaciju doživjela je dnevna zona koja se prostire na 24 kvadrata, a uključuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak, a tu je i balkon koji je godinama služio kao spremište, a sad je pravi kutak za odmor na otvorenom

Naš čitatelj, Karlovčanin zaljubljen u lijepe interijere, 20 je godina maštao o preuređenju stana površine 68 kvadrata i lani se konačno odvažio na taj potez.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

- Zgrada je građena 1973. to je bilo zlatno vrijeme stanogradnje u Karlovcu, a mi smo se u stan uselili 1998. i tada smo napravili samo osnove zahvate kako bi se u stanu moglo živjeti. Kako me jako zanima svijet uređenja interijera, godinama sam skupljao ideje i inspiraciju i konačno sam se odlučio na opsežnu adaptaciju - priča nam vlasnik i objašnjava proces ovog velikog projekta.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

-Tlocrtno se stan nije mijenjao, ali dodao sam klizna vrata gdje god je bilo moguće kako bi se prostor maksimalni iskoristio. Mijanjale su se sve instalacije, pločice, parketi, kuhinja je dobila novu, L formu, a inspiracija za uređenje bili su skandinavski stil i japandi. Dakle prostor koji nije zagušen namještajem.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Najveću transfomaciju doživjela je dnevna zona koja se prostire na 24 kvadrata, a uključuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak, a tu je i balkon koji je godinama služio kao spremište, a sad je pravi kutak za odmor na otvorenom. Kompletno je promijenjena i stolarija, unutranja i vanjska, a vlasnik je rasvjeti posvetio jako puno pažnje znajući da je upravo ona ključna za stvaranje atmosfere.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

- Rasvjeta je pametna, njome se upravlja putem mobitela, kao i zvučnicima, i to je neki moderan štih u prostoru - ponosno ističe.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Puno pažnje posvetio je i odabiru umjetnina koje većinom imaju sentimentalnu vrijednost jer je riječ o obiteljskoj kolekciji, a uglavnom je riječ o djelima renomiranih domaćih umjetnika.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Radni kutak slijedi filozofiju uređenja ostatka stana, a hrabar iskorak bila je boja zida u blagovaonici zahvaljujući kojoj je prostor živinuo.Gdje god je mogao, vlasnik je sam radio na uređenju stana pa je tako sam postavljao slike, police, slagao ormare...

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Adaptacije su obično veliki izazov, prije svega jer se, u pravilu, budžet, probija. Ovdje su odstupanja bila minimalna i vlasnik je izuzetno ponosan na konačni rezultat, a mi kažemo - bravo, sjajan posao!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije