moderno

Viseće fotelje preselile su se s balkona u dnevni boravak, jeste li spremni za taj trend?

Marin Tironi/PIXSELL
04.10.2021.
u 13:30

U kutu dnevne sobe, ljuljačka će uspješno zamijeniti naslonjač i istovremeno dati dinamiku prostoru

Tijekom proljeća i ljeta uživali smo u njima na balkonima i tersama, u vrtovima, a sad je stigao trenutak da jedan od najpopularnijih komada namještaja - viseće ležaljke (ljuljačke) ukomponiramo i u interijer.

Foto: Privatni album

U kutu dnevne sobe, ljuljačka će uspješno zamijeniti naslonjač i istovremeno dati dinamiku prostoru. Prva viseća ljuljačka u interijerima se pojavila 1968. kada je slavni "mjehurić" dizajnirao finski dizajner Eero Aarnio. Danas viseće ljuljačke dolaze u svim oblicima i veličinama, a dostupne su i varijante s postoljem.

Foto: Privatni album

Ove viseće fotelje postale su izuzetno popularne. To nije iznenađujuće. Udobne su, izgledaju sjajno i unose malo zabave u interijer. Ljuljačke se najčešće nalaze u dnevnim boravcima, spavaćim sobama ili dječjim sobama. Obično zamjenjuju tradicionalnu fotelju. U spavaćoj sobi mogu čak i zamijeniti krevet. Idealno su mjesto za odmor i opuštanje.

Foto: Dom i vrt

 

Ljuljačke se mogu pričvrstiti na grede pomoću kuka ili na strop. Većina kućnih ljuljački ima nosivost od 60-120 kilograma.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije