cvjetne vrste

Pet ljetnica koje trebate zasaditi ovog proljeća, lako ih je uzgojiti

cvjetne gredice cvijeće
Shutterstock
07.04.2024.
u 07:00

Za vas smo odabrali popularne ljetnice - bakope, petunije, begonije i pelargonije te tamjan. Uz zaštitne rukavice, od alata vam doista ne treba puno za sadnju - dovoljna će biti lopatica

Uzgoj ljetnica, kao ni ostalog cvijeća nije velika umjetnost - i vi doista možete imati rascvjetane okućnice, balkone i terase tijekom čitavog ljeta. Proljeće je idealno vrijeme da se okušate i prepustite radosnom iščekivanju hoće li se biljka naviknuti na uvjete i njegu koje ste joj omogućili...

Foto: screenshot/facebook

Za početak - odaberite naravno vrste koje ne zahtijevaju puno truda i koje će lako, ako se bude pridržavali uputa o položaju i zalijevanju, uspjeti i pružiti vam pravo malo kolorističko zadovoljstvo. Za vas smo odabrali popularne ljetnice - bakope, petunije, begonije i pelargonije te tamjan. Uz zaštitne rukavice, od alata vam doista ne treba puno za sadnju - dovoljna će biti lopatica. Za kasniju njegu treba vam poljevačica i škare ukoliko kanite oblikovati svoje cvijeće.

Foto: pixabay

Petunija & tamjan

Petunije je za vrijeme ljetnih vrućina potrebno zalijevati i dva puta dnevno. I njih i tamjan posadite na sunčano mjesto.

Pelargonija & bakopa

Pelargonije jako vole sunce i vodu. Kako bi bolje i duže cvale, redovito uklanjajte uvele cvjetove i lišće. Bakopi je također potrebno puno vode, a uspjevat će i u polusjeni.

Foto: Flora magazin

Begonija

Najbolje uspijeva u polusjeni zaštićenoj od vjetra. Tako može cvasti od svibnja do dolaska mraza i hladnoće. Može narasti do 30 cm.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije