uzbudljivo u vrtu

Iskoristite bablje ljeto za ovih devet poteza u vrtu, sezona nije gotova

trava travnjak
Thinkstock
04.10.2021.
u 06:57

Gomolje lukovica spremite u suhi treset. Većinu biljaka ne treba tijekom zime prihranjivati, a i zalijevanje mora biti minimalno

Iskoristite tople dane i bablje ljeto za radove na otvorenom. Listopad je i inače mjesec u kojem krećemo s prvim grabljanjem travnjaka i skupljanjem lišća, orezuju se grmovi, biljke spremaju u kuću ili podrume.

Foto: pixabay

Pregledajte svoj travnjak, ako je tijekom ljeta trava požutila i u travnjaku su nastale rupe, zasijajte novu travu. Redovito grabljajte lišće, odlažite ga kompostište ili skupljajte za malčiranje. Orežite grmove zasađene u vrtu. jesensko orezivanje nikad nije drastično.

Foto: screenshot/facebook

Lončanice s biljkama očistite od suhih listova i grančica i unesite u kuću ili podrum. Imate li svoj staklenik, redovito ga provjetravajte, jer zbog vlage i topline to je idealna podloga za razvijanje gljivičnih bolesti i insekata.

Foto: screenshot/facebook

Gomolje lukovica spremite u suhi treset. Većinu biljaka ne treba tijekom zime prihranjivati, a i zalijevanje mora biti minimalno.

Foto: pixabay

Idealan je trenutak i za jesensku sadnju ruža, i to gotovo svih vrsta, a počnite razmišljati i o jesenskoj sadnji voćaka. Sada u vrtu na red dolaze i zimske kulture koje će, ako ih sada zasadite, za par tjedana, ovisno o vrsti, početi davati plodove...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije