royal velevet

Supertunija - petunija sa super-moćima: Ne mogu joj ništa ni sunce ni suša, a miris joj je božanstven

petunija
Thinkstock
20.05.2021.
u 11:40

Jedna od najnovijih sorti petunija nosi ime 'Royal Velvet', sorta koja opravdava svoje kraljevsko ime proizvodeći bogatstvo ljubičasto-plavih cvjetova tijekom cijele sezone

U izboru za najatraktivniju cvjetnicu, posebno na balkonu, teško je pobijediti petunije zbog snažnog rasta, šarenih cvjetova i nezahtjevnosti. Ali postoje obične petunije i supertunije, koje svojim raskošnim cvjetovima dominiraju na svakom balkonu. Jedna od najnovijih sorti petunija nosi ime 'Royal Velvet', sorta koja opravdava svoje kraljevsko ime proizvodeći bogatstvo ljubičasto-plavih cvjetova tijekom cijele sezone. Osim raskošnim cvjetovima, ova vrsta impresionirat će vas svojom iznimnom otpornošću na vrućine pa je izvrstan odabir ako vam je balkon stalno na suncu. 

Foto: pixabay

Osim dobrim izgledom, ova sorta može se pohvaliti i snažnim mirisom koji je posebno jak u kasnim popodnevnim satima.

Ova sorta petunije također je odličan izbor i za vrtne gredice. Gdje god posadite 'Royal Velvet', pobrinite se da tamo gdje ih želite uzgajati prima najmanje šest sati izravne sunčeve svjetlosti dnevno.

Foto: screenshot/facebook

U vrtnim gredicama biljke razmaknite na 25 do 50 centimetara u dobro dreniranom tlu. Na balkonu ih sadite u tegle promjera najmanje 14 centimetara. Zalijevajte petunije dosljedno i prihranjujte redovito tijekom cijele vegetacije kako biste potaklii cvjetanje.

petunija
1/10

Ako ikad 'Royal Velvet' počne izgledati pomalo umorno, podrežite stabljike za otprilike trećinu. Očekujte da će vaše supertunije nastaviti cvjetati sve dok se ne dogodi jak mraz.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Komentara 1

AK
ana.kramaric
11:26 27.05.2021.

Izvrsno Gdje tu supertuniju mogu kupiti i dali ima sjeme A jako me zanima svjetlo plav Bakopa koje nemogu naci nigdje Bozanstvena je Kad se pruzi miz balkon kao vodopad Bas svjetlo plavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije