pogled za koji se ubija

U ovom stanu u Rovinju dizajnerica je imala puno posla, a rezultat je fantastičan

Foto: Koridor 27
1/12
02.02.2024.
u 06:00

Arhitektica Alberta Nikolov uredila je stari stan u Rovinju po potrebama mlade obitelji. Sav namještaj i detalji rađeni su po mjeri, a glavni adut ovog modernog stana svakako je pogled koji puca s balkona

Mlada obitelj odlučila se skrasiti u Rovinju. Našli su stan s vrhunkim pogledom, ali zatečeno stanje nije ih zadovoljavalo stoga su se za pomoć oko rekonstrukcije, ali i samog uređenja, obratili arhitektici Alberti Nikolov koja je, moramo priznati, odradila fantastičan posao.

Foto: Koridor 27

- Radi se o stanu u Rovinju koji se nalazi u staroj zgradi, i kojeg je trebalo rekonstruirati. Jedna od glavnih značajki stana je bila ta što se postojeći raspored konstruktivnih elemenata nije mogao izmijeniti. Stoga sam morala posegnuti za praktičnim rješenjem - stan smo odlučili kompletno opremiti stolarskom opremo po mjeri kako bi se iskoristio svaki kutak stana - objašnjava arhitektica te dodaje:

Foto: Koridor 27

- Izvođači stolarske opreme su bili jako bitni u tom smislu, i svakako bi ih voljela spomenuti, a to je firma Arte Interijeri. Stan je napravljen za jednu mladu obitelj koja je zbilja htjela da stan bude maksimalno funkcionalan, s mnogo prostora za skladištenje - objasnila je.

Foto: Koridor 27

Zatečeno stanje u stanu je imalo mnoštvo manjih prostora koji su objedinjeni u jedan prostrani open-space u kojem su dnevni boravak i kuhinja s pogledom na stari grad.

Foto: Koridor 27

Kuhinja je velika i zbog toga je izvedena u dva tonaliteta - zatvoreni elementi u boji oraha su zatvoreni prostori za skladištenje, dok su otvoreni elementi izvedeni u pastelno-sivom tonu s frontama s ukladama. Koncept uređenja je bio moderan stil, ali su određeni elementi u stanu vrlo klasični, recimo uklade kao detalj fronti stolarske opreme, zlatne ručkice, itd. 

Foto: Koridor 27

Stan svakako karakterizira prekrasan pogled na rovinjski poluotok, pogled na more i otoke. Pogled se vidi iz dnevnog boravka i kuhinje, ali najviše iz lođe koja je zatvorena harmonika staklenom stijenom bez prečki, kako bi se pogled maksimalno doživio. Ona se može naravno i otvoriti. 

Foto: Koridor 27

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije