INSPIRACIJA

Više od 20 ideja za morski ugođaj detaljima, bojama i uzorcima u domu

morski stil
Foto: Promo
1/38
02.08.2021.
u 07:00

Zaljubljeni ste u more i sve vezano uz njega? Nastavite živjeti svoj morski san i povratkom s godišnjeg odmora prikladnim makeoverom interijera

Ne morate živjeti na moru ili imati kuću na obali da biste imali i dom uređen u tom stilu, zar ne? Tonovi plave, bijele i bež, koje asociraju na ljeto, more i pijesak, kao i uzorci na tkaninama i detalji poput školjki, kamenja, oblutaka, starih komada drveta i zvijezda sasvim će se dobro snaći i u kontinenalnim interijerima.

morski stil
1/11

Čak štoviše, bit će i poželjni ako želite zanimljive detalje, svjež i umirujući dojam, ugodnu i opuštajuću atmosferu. Da biste postigli morski ugođaj u domu i unijeli nautički stil u njega, doista ne morate napraviti kompletnu adaptaciju, niti išta rušiti. Dovoljno je to učiniti novim detaljem, tkaninom, prekrivačem, bojom...

Nudimo vam prijedloge koji će vam biti nadahnuće za kontinentalnu kuću, ali i onu za odmor...

Foto: Promo

Tirkizna podsjeća na morsko plavetnilo, baš onu nijansu koju najviše volimo. I kuhinja može zaživjeti u toj boji, koja usto podsjeća na vintage stil i 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća, a koji je sada opet u modi. Kuhinjski ormarići, retro hladnjaci, barski stolci.... sve to može biti tirkizno.

Foto: Promo

Ratan trska i bambus materijali su koji također podsjećaju na more i često se rabe u opremanju vikendica, naročito terasa. No, mogu biti i dio interijera, naročito ako su dodatno prilagođeni kao ova sofa koja ima tekstilne umetke u vidu sjedalica, što je čini dovoljno dobrom i udobnom za dnevni boravak.

Foto: Promo

Želite li biti originalni, onda je mala galerija u kojoj žete izložiti svoje morske trofeje pravo rješenje. Naročito ako ćete ju smjestiti u kupaonicu.... ležeći u kadi imat ćete doista osjećaj kao da ste na moru.

Foto: Promo

Miješanje uzoraka i ovdje je dopušteno. Stoga, poigrajte se njima kako bi stvorili elektičan stil. Ovaj primjer usto govori kako nježni svijetlo plavi tonovi nisu samo rezervirani za spavaće i dječje sobe, nego i dnevne boravke.

Foto: Promo

Baš kao i prirodni materijali, i prirodno drvo u svim nijansama i vrsta često se koristi u nautičkom stilu te opremanju kuća na moru. Također, i shabby chic komadi savršeno se dobro snalaze u ovakvim interijerima.

Foto: I.Ć.

Bijela i plava savršena su kombinacija koju stručnjaci preporučuju, naročito kad se radi o morskim interijerima. Njima možete dodati još jednu nijansu (crnu, bež, sivu...), ali ne više od toga.

Foto: Promo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije