LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Prvi put zavirite u dvorište Vlahovićeve "kuće bez prozora"

Radnici u dvorištu, koje je prema projektu zamišljeno kao pravi privatni park, polako dovršavaju radove
10. veljače 2021. u 10:09 2 komentara 15248 prikaza
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon što je mjesecima bila zaklonjena kartonima i skelama, obiteljska kuća Ante Vlahovića, predsjednika Uprave Adris grupe u središtu Zagreba, u Preradovićevoj ulici, nedavno je otkrivena. A danas je javnost po prvi put dobila priliku zaviriti i u dvorište ove impresivne kuće čije se uređenje, sudeći po radovima, privodi kraju.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Podsjetimo, Vlahović je još prije više od četiri godine raspisao je natječaj za obiteljsku kuću čiju arhitekturu potpisuje slavni portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura u suradnji s domaćim studijem 3LHD.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uz ovu kuću, od samog početka vežu se brojne kontroverze, kao primjerice kupnja koju je Vlahović, kako bi ostvario zacrtano na ovoj prestižnoj lokaciji, obavio s Vesnom Bandić, suprugom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon dugogodišnjeg života u Rovinju, Vlahović, koji je, inače, rođen u blizini Metkovića, seli se u Zagreb. Sudeći prema stanju radova - vrlo skoro! Građani, kojima najviše smeta činjenica što pročelje nema prozore, odnosno što je kuća zatvorena s ulične strane, možda će sada, vidjevši raskošno dvorište promijeniti mišljenje. Što pak misle domaći arhitekti o ovoj kući pročitajte ovdje.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

pametna kupnja U ove detalje za dom isplati se uložiti, trajat će vam godinama! A najbolje od svega - nisu skupi prvi dojam Ako prodajete kuću ili stan, na ova tri detalja u kuhinji morate paziti savjeti dizajnera 7 sjajnih ideja kojima ćete dnevnom boravku dati posve nov izgled