LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Insajderski trikovi

Na Vlahovićevoj kući bez prozora osvanula dva nova detalja - je li riječ o šali?

Na natpisu na engleskom piše "Much more than window" odnosno u prijevodu - Mnogo više od prozora
27. listopada 2020. u 14:28 3 komentara 10265 prikaza
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kuća koju u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici za obitelj uređuje Ante Vlahović, kako smo već pisali, brzo napreduje. No, novost su dva detalja - biljke na krovu i natpis koji proviruje ispod zaštitnih ploča. Na natpisu na engleskom piše "Much more than window" odnosno u prijevodu - Mnogo više od prozora.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

To je, očito, Vlahovićev odgovor na sve one koji su mu zamjerali gradnju kuće bez prozora na pročelju i prozvali je kućom bez prozora.

 | Autor :

Podsjetimo, predsjednik Uprave Adris grupe još prije četiri godine raspisao je natječaj za obiteljsku kuću čiju arhitekturu  potpisuje slavni portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura u suradnji s domaćim studijem 3LHD.Uz ovu kuću, od samog početka vežu se brojne kontroverze, kao primjerice kupnja koju je Vlahović, kako bi ostvario zacrtano na ovoj prestižnoj lokaciji, obavio s Vesnom Bandić, suprugom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Naime, Vlahović je od nje kupio staru, ruševnu, uvjetno rečeno, kuću, po 3900 eura za kvadrat plativši joj 150.000 eura. Nakon dugogodišnjeg života u Rovinju, Vlahović, koji je, inače, rođen u blizini Metkovića, seli se u Zagreb. Sudeći prema stanju radova - vrlo skoro!

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

A što domaći arhitekti misle o ovoj kući pročitajte OVDJE!

 • Avatar Večernje žutilo
  Večernje žutilo:

  E Vlahoviću, uz tolike miljune Eura, ti u sam centar grada?! Nigdje zelenila, na sve strane samo beton…

 • mala ulica:

  Lijepo je živjeti anonimo. Io posso😀.

 • svitilnik:

  Ovakvih interpelacija odnosno u ovom slučaju zgrada imamo po cijeloj EU i šire. To nije ništa novo i nije samo kod nas. Ja bi samo zapital kako bi stare jezgre gradova izgledale ako bi se ovo prihvatilo kao normalno. Nikako. ... prikaži još! Izgubili bi svoju povijest i tradiciju gradnje i onda smo kao država koja postoji bilo gdje u svijetu. Nitko ne bi znal da je to u Hrvatskoj. Izvan starih gradskih jezgri bi to bilo normalno ali u staroj jezgri gradova to jednostavno ne ide.