u centru zagreba

Indira Levak u ulozi dizajnerice, pogledajte kako je poznata pjevačica uredila stan od 35 kvadrata!

Foto: Vigor Klaić
1/41
04.03.2023.
u 07:00

Dizajnirala sam kuhinju, krevet, konzole i stolove. Dio namještaja je kupljen, ali većinom komadi nose potpis Indira Levak Dizajn. U našoj proizvodnji uistinu je moguće sve moje ideje realizirati. Volim kombinirati željezo, mramor, staklo i drvo – strastveno objašnjava Indira

Pjevačica Indira Levak, iako ima impresivnu glazbenu karijeru, ne skriva da je njezina velika strast uređenje interijera. Ne čudi stoga da je prije nekoliko godina pokrenula Indira Levak Dizajn koji je u početku bio specijaliziran za dizajn i izradu vrtnog namještaja, a poslije se proširio i na izradu namještaja.

Foto: Vigor Klaić

Nedavno su proširili portfolio, prije svega zahvaljujući Indirinu suprugu, pa danas imaju gotovo sve za uređenje interijera: keramičare, knaufere, instalatere. Prije nekoliko godina u Livingu smo predstavili dom bračnog para Levak, a sad predstavljamo stan koji je Indira uredila u svom prepoznatljivom stilu.

Foto: Vigor Klaić

Riječ je o jednosobnom stanu koji ima 35 kvadrata, što ga, uz top lokaciju u samom centru Zagreba, svrstava među najtraženije nekretnine u gradu. Budući da je riječ u stanu u starogradnji, prošao je kompletnu adaptaciju.

Foto: Vigor Klaić

– Stan je potpuno renoviran. Mijenjalo se sve, od instalacija, podova, zidova. Grubi radovi trajali su mjesec dana. Moj suprug je idejni začetnik ovog posla koji radimo, on je uložio puno truda, rada i sebe u naše apartmane na moru. Tako se izrodila ideja da sve objedini na jednom mjestu – u ovom zagrebačkom stanu – kaže Indira te dodaje:

Foto: Vigor Klaić

– Nedavno je proširio djelatnost firme pa tako imamo svoje radnike koji postavljaju keramičke pločice, rade knauf i bojenje prostora pa tako, uz izradu namještaja po vlastitom dizajnu i mojim idejama, pokrivamo svaki segment uređenja doma po zapadnom sistemu ključ u ruke – zaključuje.

Foto: Vigor Klaić

Kako je tlocrt stana bio zadan i u njega se nije moglo intervenirati, zahtijevalo je puno umijeća učiniti ga istodobno i funkcionalnim i estetski očaravajućim.

Foto: Vigor Klaić

– Tako je, da, tlocrt stana bio je zadan pa sam morala izvući maksimum iz prostora i učiniti ga funkcionalnim. Najzahtjevnije je bilo osigurati dovoljno prostora za odlaganje, ali i taj je zadatak uspješno obavljen – kaže Indira.

Foto: Vigor Klaić

Već pri prvom pogledu oduševljava zanimljiv odabir boja, kombinacija tamne i zelene s detaljima od drva djeluje jako elegantno, to su sve vaše ideje?

– Hvala na lijepim riječima, dizajn interijera u potpunosti je moj, kao i dizajn dijela namještaja. Dizajnirala sam kuhinju, krevet, konzole i stolove. Dio namještaja je kupljen, ali većinom komadi nose potpis Indira Levak Dizajn. U našoj proizvodnji uistinu je moguće sve moje ideje realizirati. Volim kombinirati željezo, mramor, staklo i drvo – strastveno objašnjava Indira.

Foto: Vigor Klaić

Uz brojne detalje, puno pozornosti posvećeno je odabiru rasvjete, je li bilo teško sve međusobno uskladiti?

– Nije. Nekako se cijeli prostor najbolje poveže upravo rasvjetom koja daje ugođaj prostoru. Budući da je prostor malen, rasvjetna tijela ne smiju biti glomazna i upadljiva – objašnjava dizajnerica.

Foto: Vigor Klaić

Ono što je u ovom stanu pravi “eye catcher” svakako je odabir sanitarija u kupaonici, koje su crne, zbog čega prostor djeluje glamuroznije – je li to bio cilj?

– Prije svega, riječ je o estetici; s obzirom na to da je i tamnija keramika u dijelu kupaonice te konzola na kojoj je umivaonik, bilo je logično da i sanitarije budu u istom tonu kako bi se dobio sklad u samo nekoliko kvadrata – objasnila je Indira svoju viziju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije