sobno bilje

Ovih pet sobnih biljaka donosi sreću i novac, a Instagram luduje za njima

sobno bilje
Thinkstock
22.01.2023.
u 07:00

Mnoga društva diljem svijeta vjeruju da određene biljke imaju moć donijeti sreću, ljubav i prosperitet u naš život. A ako je ikad trebalo privlačiti pozitivnu energiju, sada je pravi trenutak

Do dobrih vibracija u domu uz zelenilo! Instagram je poludio za ovih pet sobnih biljaka koje potiču prosperitet. Mnoga društva diljem svijeta vjeruju da određene biljke imaju moć donijeti sreću, ljubav i prosperitet u naš život. A ako je ikad trebalo privlačiti pozitivnu energiju, sada je pravi trenutak. Pogledajte ovih pet najboljih zelenih ljubimaca koji oplemenjuju život. Nabavite barem jednu s liste!

Foto: Shutterstock

1. Orhideje - obožavane ljepotice

S nevjerojatnih 4.493.089 hashtagova, ova egzotična ljepotica nalazi se na vrhu Instagram popisa najomiljenijih sobnih biljaka.  Prema feng shuiju, orhideje donose bogatstvo i sreću u ljubavi. Bez obzira tražite li partnera ili želite njegovati svoju trenutnu vezu, možda bi vrijedilo uložiti u ovog proizvođača latica strasti.

sobno bilje
1/12

2. Zamija - biljka koja ne zahtjeva brigu

Drugo mjesto pripada zamiji, s impresivnih 408.636 hashtagova. Biljka je to oko koje se ne trebate brinuti. Prema feng shuiju ona u dom donosi sreću i novac, a njezina velika prednost je činjenica da je briga za nju - laka. Ova zimzelena biljka podrijetlom je iz Afrike, a zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova. Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

3. Spathiphyllum (ljiljan mira) - najbolji pročišćivač

Nedaleko poznata sobna biljka za pročišćavanje zraka koju je čak i NASA svrstala na listu najboljih pročišćivača zraka.Spathiphyllum biljka raste kao zeljasta trajnica, dok kao hortikulturu najviše koristimo vrstu Spatifilum (Spathiphyllum wallisii),  a koja je porijeklom iz planinskog područja Kolumbije. Ima specifično cvjetanje koje je nalik na bijela jedra odakle i naziv jedarce. Sa 180.029 hashtagova na Instagramu drži treće mjesto najpopularnijih sobnih biljaka.

Foto: arhiva

4. Krasula - drvo novca

Na četvrtom mjestu najpopularnijih našlo se Japansko drvo novca, krasula (Crassula ovata), otporna biljka koja može jako dugo trajati uz adekvatnu njegu i uzgoj. U japanskoj kulturi ima ulogu privlačenja novca, a to vjerovanje prihvatili su ubrzo i u Kini, a potom i u cijelom svijetu. Feng shui filozofija također smatra da ćete imati dosta novca ako krasulu postavite na odgovarajuće mjesto u domu, obično odmah pokraj ulaznih vrata.

Foto: pixabay

5. Drvo života donosi sreću

Konačno, peto mjesto po broju instagramskih hashtagova drži Dracena fragrans poznata kao drvo života. Sam naziv Dracena dolazi od grčke riječi drakaina, koja znači ženski zmaj, stoga je u nekim krajevima poznata i pod imenom zmajevo drvo. S druge strane, podsjeća na kukuruz, pa je zovu i kukuruznim drvetom. Lišće joj raste iz vrha stabla, koje treba stajati uspravno. S vremenom kako drvo života raste, s donjeg će dijela stabljike lišće opadati i stvarati dekorativne pruge. Sama po sebi, ova biljka izgleda vrlo dekorativno, a kada tome još i dodate da ne treba puno "prtljanja", imate idealnu biljku za stvaranje ugodne atmosfere u uredu ili bilo kojem prostoru koji ima slabu cirkulaciju zraka te malo svjetla. Izbjegavajte ju postaviti na osunčano mjesto, ali i na propuh. Nemojte ju prerevno zalijevati: tek jednom tjedno. Smatra se da donosi sreću!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije