ŠTO IMA NA CITY PLACU

OPG Kovačić i Dujmović: najslađe bobice i domaće voće i povrće

OPG Kovačić Dujmović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.09.2015.
u 15:40

Dva OPG-a dijele jedan štand na kojem se da naći zaista najkvalitetnije voće i povrće

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ana Kovačić na svojoj zemlji u Vrbovcu uzgaja praktički svo bobičasto voće koje možete zamisliti. Prije sedam godina zasadili su prve borovnice, a do danas na površini od hektra imaju i aroniju, crni, crveni i bijeli ribizl, goji bobice, jagodu, malinu, kupinu...

Jedan dio toga prerađuju u voćne proizvode poput sirupa, džemova i likera, jedan se dio suši u divne, aromatične čajeve, dok se jedan dio prodaje u svježem obliku.

Najponosniju su kažu na svoj proizvod kojeg zovu Voćna eksplozija. Radi se o sirupu u kojem se nalazi svo bobičasto voće s plantaže i koji nevjerojatno djeluje na jačanje imuniteta. Kada se razrijedi s vodom u slatki sok mogu ga piti svi, od jednomjesečnih beba pa do 99-godišnjaka, šale se iz OPG-a Kovačić. S obzirom da borovnica nije podložna bolestima, ne tretiraju je, ali ni druge vrste koje uzgajaju.

Konceptom City placa oduševljeni su i vjeruju da će sigurno zaživjeti među Zagrepčanima željnima lako dostupne zdrave hrane, a svoj štand dijele s OPG-om Dora Dujmović.

Radi se o gospodarstvu iz Bjelovara u kojem sudjeluje cijela obitelj, roditelji, braća, sestre, nećaci... Podjela posla je takva da dio radi u polju, a dio na City placu u Zagrebu. Proizvode sve uobičajene voćne i povrtne kulture, od šljive i jabuke pa do poriluka, a posebnost im je ta što također svoje plodove ničime ne špricaju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije