AKTUALNO NA CITY PLACU

Naučite pripremati sirupe od samoniklog bilja već ovoj vikend

samoniklo bilje city plac
Foto: Thinkstock
1/6
22.04.2016.
u 08:30

Pod sloganom ‘Treba znati zdravo birati’ na City placu ovoga će se vikenda održati dani samoniklog bilja te radionica zdravih pripravaka

O kulinarskim i ljekovitim potencijalima samoniklog bilja sve se više govori iako su poznati od davnina – mnogima su trave nađene na livadama, u šumama ili uz puteljke bile izvor hrane i lijek za mnoge zdravstvene tegobe.

Zbog toga, ali i zato što je riječ o namirnicama bogatima klorofilom i drugim vrijednim sastojcima, samoniklo bilje postalo je sinonim za zdravu hranu. Danas su divlji radič, medvjeđi luk, kopriva, škripavac traženiji na tržnicama nego ikad prije.

Gradski način života ne ostavlja puno vremena za lutanje prirodom i potragu za ukusnim zelenilom, stoga je divno kada ga se može naći u prodaji. Ovoga vikenda zasigurno ćete svoje košare moći napuniti njime ako navratite u City Center one West i posjetite City plac, najmlađu tržnicu u Zagrebu.

Foto: pixabay

Od petka, 22. travnja pa do nedjelje, 24. travnja tržnica će uz svoju redovitu ponudu voća, povrća, mesa, mesnih proizvoda te mlijeka i mliječnih proizvoda biti u znaku samoniklog bilja i akcije nazvane ‘Treba znati zdravo birati’. Osim što ćete moći birati razne vrste samoniklog bilja i tako obogatiti svoju kuhinju novim okusima, u subotu ćete od 11 do 13 sati moći prisustvovati radionici pripreme poznatih i ljekovitih sirupa za dišne puteve i bronhije.

Ako još nikada niste radili ljekovite pripravke, ovo vam je jedinstvena prilika da naučite pripremati sirup od maslačka i sirup od trpuca. U tome će vam pomoći voditeljica radionice Ivanka Bončić.

Foto: pixabay

Dodatni motiv za posjet tržnici i sudjelovanje u radionici jest teglica sirupa koju će posjetitelji dobiti na dar. Ako ne stignete na radionicu, samoniklo bilje i sve ostale namirnice možete nabaviti sve do 21 sat, do kada je tržnica otvorena.

>>Navratite po svježe namirnice i naučite praviti domaći džem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije