Eko nije i skupo!

Mali OPG iz Popovače svoje pčelinje proizvode nudi vrlo povoljno...

opg duhacek
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
21.04.2014.
u 00:00

Predstavljamo pobjednike natječaja Zelena ideja

Pčelinji proizvodi zbog svog blagotvornog učinka na čovjeka danas imaju status superhrane, a još ako su iz ekološkog uzgoja, tretira ih se kao “suho zlato”. Nakon što su se neko vrijeme bavili konvencionalnom proizvodnjom, u OPG-u Duhaček iz Popovače 2003. godine odlučili su se prebaciti na ekološku kako bi kvalitetu svog meda, propolisa i peludi podigli na višu razinu.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

- Naša prednost bio je rad u netaknutoj prirodi u kojoj, u bližem okruženju naše pčelinje paše, ne postoji industrijska zona. S obzirom na to da smo bili među prvima koji su krenuli u to, nedostaci su bili u manjku materijala koji je zakonski propisan za ekopčelarenje, poput voska, koji i dalje nedostaje te različitih kiselina za liječenje pčela – objašnjava vlasnik Željko Duhaček.

Slaba konkurencija

Dodaje kako se u međuvremenu situacija ipak popravila. Proizvod na koji su najponosniji, kaže, ne može izdvojiti.

– Svima se poklanja jednaka pažnja kako bi bili vrhunske kvalitete. U njima nema tragova pesticida ni antibiotika, nisu miješani s lošim uvoznim medom ili šećernim sirupom niti zagrijavani na više od 40 C. Ni u Hrvatskoj ni u EU nema dovoljno takvih proizvoda tako da nema konkurencije – dodaje supruga Biserka.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Unatoč toj činjenici, njihov ekološki dobiven med prodaje se po praktički simboličnoj cijeni – 900 grama košta 50 kuna, a neusporedivo je bolje kvalitete od onog u trgovinama. Zbog njihove ambicije OPG Duhaček dobio je besplatnu promotivnu pomoć ušavši u finale natječaja “Zelena ideja”.

Agencija BBDO iz Zagreba izradila im je novu ambalažu te brošure za nastup na sajmovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije