Intervju

Goran Pauk: Promocija OPG-ova je iskorak produljenju turističke sezone

goran pauk
Duško Jaramaz/Pixsell
13.09.2015.
u 12:12

Šibensko-kninski župan o pobjednicima, svečanosti, motivaciji poljoprivrednika...

Među brojnim uzvanicima koji su sinoć na imanju obitelji Skelin u Drinovcima nedaleko od Drniša nazočili završnoj svečanosti projekta Zlata vrijedan –izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo  bio je i Goran Pauk, šibensko-kninski župan.

Što mislite o projektu Zlata vrijedan kojeg su prošle godine s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života na selu pokrenuli Večernji list i i Ministarstvo poljoprivrede?

– To je promocija onoga što mi u županiji itekako podupiremo. Nama je promocija obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava vrlo bitna jer to iskorak produljenju turističke sezone, čemu težimo. Nije lako motivirati ljude da se bave poljoprivredom i zato je ova manifestacija uistinu krasna. Ljude treba poticati na razne načine.

Ove je godine najboljim proglašeno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Gorana Janče iz Punitovaca. Kako komentirate pobjednike?

– Sigurno je bilo teško između toliko dobrih OPG-ova izabrati najbolje. Vjerujem da je pobjednik zasluženo odnio nagradu jer je u svoj posao uložio puno i znanja i rada i truda. Ne bi se pogriješilo ni da je pobjedio netko drugi jer su svi ti ljudi zlata vrijedni.

Vaša je županija bila domaćin ovogodišnjeg izbora, jeste li zadovoljni kako je sve proteklo?

– Da. I drago mi je da je to bilo na imanju obitelji Skelin, u tako prekrasnom prostoru. Mi se ovdje volimo hvaliti Skelinima.

Izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo održat će se i sljedeće godine pa možete početi razmišljati koga će županija predložiti za kandidata.

– Ove nas je godine predstavljalo gospodarstvo obitelji Paić, jedan uistinu odličan OPG. Vidjet ćemo što će biti na izboru sljedeće godine, mi ćemo se potruditi predložiti najbolje, pa u konačnici – tko zna, možda osvojimo neku od nagrada. Iako, ovdje nagrade i nisu toliko bitne kao poticaj ljudima koji sudjeluju da i dalje idu prema naprijed. 

>> Najbolji OPG u Hrvatskoj ima Goran Jančo iz Punitovaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije