ŠTO IMA NA CITY PLACU

Eko Sever - prvi hrvatski ekološki proizvođači oduševljavaju ponudom

Eko Sever
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.09.2015.
u 14:33

Eko Sever ima obiteljsku tradiciju proizvodnje povrća još od 70-ih godina, a o njihovoj kvaliteti najbolje govori to da su vlasnici nagrade Zlata vrijedan

Svima u Zagrebu i okolici, ali i šire, koji traže voće i povrće uzgojeno s ekološkim certifikatom Eko Sever ime je koje sigurno poznaju. Stoga je ovaj proizvođač sasvim logično postao jedan od vlasnika štandova na City Placu. 

Početak ove obiteljske poljoprivredne tradicije seže još u 70-te godine, a od 2002. službeno su i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u čijem radu sudjeluju članovi obitelji iz Lepešića pored Ivanić Grada. 

Lakše bi bilo nabrojiti što ne uzgajaju nego ono što uzgajaju, ali to su među ostalim: blitva, rotkvica, salata, koraba, matovilac, špinat, krumpir, hren, mladi luk, brokula, cvjetača, rikola, mrkva, peršin, celer, poriluk, kineski kupus, rajčica, paprika, tikvice, krastavci, patdlidžan, kopar, komorač, bamija, pa i začinsko bilje poput timijana, korijander, zatim cikla, radič, crveni kupus, grašak, vlasac, žuta mrkva, grah, dinja, češnjak... Od zimnice se hvale svojim ajvarom, pinđurom, sokom od rajčice, kečapom, kiselim zeljem, pečenom paprikom, krastavcima i tikvicama u jabučnom octu... Imaju i žitarice, ali i svoje koze od koji rade mlijeko i sir, ali i svinje...

Logično, postali su prvi u Hrvatskoj s certifikatom o ekološkom uzgoju i to još 2002. godine. 

O kvaliteti njihovih proizvoda govori i to da su 2014. postali vlasnici nagrade Zlata vrijedan za najbolji OPG u Hrvatskoj, a koju su im dodijelili Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list. 

Ključne riječi

Komentara 2

AM
Amalijaaa
11:39 25.10.2015.

Pa, jeste li Vi normalni! Prvo nas izvjestitelj o kriminalnim radnjama Severovih, argumentirano, a onda ih preporučate!!! Uzas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije