korisni savjeti

Ubrzajte proces sušenja rublja u zatvorenom tijekom hladnijih dana

perilica
Shutterstok
27.12.2022.
u 12:33

Tijekom sušenja odjeće u zatvorenom prostoru dolazi do kondenzacije, odnosno stvaranja vlage koja može izazvati čak i pojavu plijesni. Da biste to izbjegli, pametno je investirati u odvlaživač zraka

Dolazak hladnijih i kišnih dana stvara probleme sa sušenjem odjeće svima koji nemaju sušilicu. Prevedeno to znači da se rublje u stanu i/ili kući suši puno dulje, da se stvara kondenzacija i da dom miriše po rublju. Kako biste si olakšali život tijekom zimskih mjeseci isprobajte ove trikove koji, provjereno, djeluju.

Foto: Promo

Da bi perilica bolje oprala, ali i ocijedila rublje pokušajte smanjiti količinu odjeće. Manje odjeće znači manje posla kasnije jer odjeća neće biti jako zgužvana i definitivno će iz perilice izaći suša nego ako radi punim kapacitetom ili čak i iznad njega.

Foto: Shutterstok

Nabavite veliki i praktični stalak za rublje koji će vam omogućiti da rasprostrete odjeću bez naguravanja. Tako složeno rublje brže će se osušiti nego ono nagurano na "sušilnik". Danas na tržištu postoje stalci koji imaju grijane držače pa ne bi bilo loše razmisliti i o toj opciji, posebno ako perete puno rublja.

Veće komade rublja, poput ručnika i posteljine obavezno stavite barem kratko na svježi zrak - na balkon, terasu ili prozor kako bi se barem isparili na otvorenom. Nemate li natkriven prostor bilo bi idealno da s takvim koamdima "gađate" dane kad ne pada kiša.

 

Foto: Shutterstok

Kao što smo već rekli, tijekom sušenja odjeće u zatvorenom prostoru dolazi do kondenzacije, odnosno stvaranja vlage koja može izazvati čak i pojavu plijesni. Da biste to izbjegli, pametno je investirati u odvlaživač zraka.

Ako ste sve od navedenog isprobali i niste uspijeli ubrzati sušenje rublja u zatvorenom prostoru možda je vrijeme da razmislite o kupnji sušilice rublja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije