dom iz snova

Idealni za život: Stanovi uz Gradnu nude sjajan spoj moderne tehnologije i života u zelenilu

30.05.2023.
u 07:00

Ukupno je predviđeno 20 stanova veličine 48-126 kvadrata. Oni u prizemlju imaju vlastite zelene vrtove dok gornjim etažama pripadaju lođe i terase, podzemna garaža s opcijom punionice za električna vozila te moderan lift od podruma do najgornje etaže

U vrijeme pandemije pokazalo se itekako korisnim živjeti izvan grada, manjoj sredini s puno zelenina. Ne čudi stoga da su i sada traženi stanovi u okolici Zagreba koji nude najbolje od oba svijeta - blizinu velikog grada i uživanje u mirnom životu kojeg garantira manja sredina. Potaklo je to investitore na gradnju zgrade Pricinoj ulici u Samoboru, a planirano useljenje je za Božić 2023. godine.

Ova višestambena zgrada projektirana je na način da svojim volumenom i veličinom nije naglašena, nego je implementirana u zelenilo odnosno u okolni prostor, te zadovoljava sve urbanističke parametre iz Prostornog plana. Također, parkirališna mjesta su riješena u podrumu, a ne na parceli, tako da je krov garaže ujedno i zeleni krov koji je jedan od zelenih načina gradnje.

Šetalište uz mlinove, blizina centra, oaza mira i tišine u centru grada samo su neke od blagodati koje pruža ova pozicija.

Preko puta zgrade nalazi se šetnica i pješački most ispod kojeg tiho žubori slap koji stvara poseban ugođaj. Investitor je nešto manje od 400 m2 zelene površine ostavio ispred zgrade kako bi se omogućio stanarima dodatan prostor za druženje ili igru male djece radi održivog i humanijeg ambijenta.

Ukupno je predviđeno 20 stanova veličine 48-126 kvadrata. Oni u prizemlju imaju vlastite zelene vrtove dok gornjim etažama pripadaju lođe i terase, podzemna garaža s opcijom punionice za električna vozila te moderan lift od podruma do najgornje etaže.

U podrumu je predviđeno i mjesto za spremište za bicikle i kolica, a svakom stanu pripadaju 2 garažna mjesta te spremište. Krajobraz privatnih vrtova, stanova u prizemlju, uredit će se tako da bilje stvara ambijentalnu atmosferu i tako pruža privatnost za korisnike stanova, dok će na predvrtu zgrade, koji je ujedno i ˝ozelenjeni˝ krov, biti posađena stabla. Ugrađuju se energetski učinkovite dizalice topline za grijanje stanova te potrošnju tople vode a nezavisno hlađenje i dogrijavanje predviđeno je klima uređajima.

Najveći broj stanova je s jednom i dvije spavaće sobe, dnevni boravci su projektirati kao open space prostori.

Formiranju građevine se pristupilo tako da se zadrži osnovni karakter prostora naselja. Oblikovanje građevine uvjetovano je tlocrtnim i visinskim razvedenim dimenzioniranjem volumena (na manje segmente – kubuse) i položajem građevine na parceli tako da je omogućena vizualna komunikacija s okolnim prostorom prema centru grada i šetnici uz Gradnu.  

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije