novo u ponudi

U zagrebački Modus stigla je genijalna keramika poznatih dizjanera

Modus
04.01.2024.
u 12:19

Cor Unum je ujedno i latinski izraz koji znači „jedno srce“, a zajednički ideal ovog studija prati tu poruku pružajući umjetnicima mjesto za izražavanje svog talenta i tako čine svijet boljim mjestom

Cor Unum je nizozemski keramički studio čija priča i povijest traje više od 70. godina. Studio je ujedinio mnoge dizajnere, keramičare, studente i nezaposlene u izradi jedinstvenih keramičkih i porculanskih predmeta poznatih međunarodnih dizajnera. Cor Unum je ujedno i latinski izraz koji znači „jedno srce“, a zajednički ideal ovog studija prati tu poruku pružajući umjetnicima mjesto za izražavanje svog talenta i tako čine svijet boljim mjestom.

Foto: Modus

Jedan od autora za Cor Unum je produktivan, karizmatičan i inventivan nizozemski dizajner Roderick Vos koji istražuje dizajn kroz odnose Istoka i Zapada, tradicije i modernoga. Velika inspiracija ovom dizajneru je sama izrada proizvoda, proces koji je za njega jednako važan kao i sama ideja.
Istražuje stare tehnike te ih kombinira sa visoko inovativnom tehnologijom izrade. Kada opisuje svoju estetiku ističe da ga ne zanima površna zabava već zadovoljstvo koje proizlazi iz ljepote korisnog proizvoda. Za Cor Unum potpisuje dizajn posuda Atlantis i vaze Colt.

Foto: Modus

Za dizajnera Ariana Brekvelda karakterističan je perfekcionizam, spontanost i fleksibilnost te istraživački pristup projektiranju. Sa svojom nenametljivom filozofijom dizajna stvara bezvremenske proizvode koji postaju umjetnička. Zaslužan je za raznovrstan opus koji je prepoznat u cijelom svijetu. Za Cor Unum potpisuje dizajn vaze Trails.

Foto: Modus

Nizozemski dizajner Floris Hovers inspiriran industrijskim elementima i oblicima. Osmislio je zanimljivu vazu Carter za Cor Unum. Vaza je izrađena od dva keramička elementa spojena vijcima te čini neočekivani skulpturalni art objekt u prostoru.

Vaze Above Sea Level, zbog svojih oblika te pristupa materijalu dizajnera Klaas Kuikena, veliki su doprinos u kolekciji kuće Cor Unum.

Foto: Modus

Za nagrađivanog dizajnera Davida Derksena, koji je svoje obrazovanje stekao na Design Academy Eindhoven, a usavršio na Industrial Design TU Delft, važno je balansiranje između industrijskog dizajna i eksperimentalnih projekata. Ponašanje materijala, metode konstrukcije i proizvodnog procesa neki su od fokusa ovog dizajnera u njegovom radu. Za Cor Unum potpisuje dizajn kolekcije vaza Insulator.

Foto: Modus

Jedno od najpoznatijih imena nizozemskog dizajna je Kiki van Eijk koja nadahnuće pronalazi u detaljima svakodnevice. Njezin svijet dizajna je lirski i osoban, proizvodi izrađeni sa velikom pažnjom i emocijom te iznenađujućom vještinom. jJedinstveni opus ove umjetnice proteže se od dizajna namještaja do eksperimentalnih umjetničkih instalacija. Za Cor Unum potpisuje dizajn svijećnjaka Soft.

Kolekcija Cor Unum dostupna je u Modusu, Tkalčićeva 48, Zagreb i na webshopu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije