NOVI POČETAK

Otkrivamo kako preuređenje doma ne mora značiti i pražnjenje novčanika

Shutterstock
03.01.2024.
u 09:19

Početak godine često je povezan s donošenjem novih odluka, postavljanjem ciljeva i razmišljanjem o stvarima koje želimo postići. Kako bismo olakšali taj proces, možemo započeti od svojeg doma.

Uvijek je očaravajuće kada korak u novu godinu donosi nešto novo, nešto što osvježava dušu i oko. Upravo u ovom razdoblju svježine i nade, ljudi diljem svijeta donose odluke o transformaciji svog okruženja, bilo da se radi o manjim promjenama u dekoru ili potpunom preobražaju prostora. Dok posljednji zvukovi vatrometa označavaju prijelaz u novu godinu, koja nam, poput bijele stranice, pruža priliku za novi početak, za stvaranje doma koji će biti odraz naših snova, a neće isprazniti naš novčanik.

U želji da taj novi početak bude i ekološki osviješten, koračamo prema održivom uređenju doma – uz Njuškalo  – tajnu oazu beskrajnih mogućnosti. Tamo se kriju skriveni dragulji, koji čekaju da pronađu svoje mjesto u vašem domu. Sjednite udobno, dohvatite šalicu omiljenog napitka i krenite u virtualnu avanturu potrage, imajući pritom na umu savjete za uređenje koje vam donosimo.

Minimalistički početak

Kada se božićni ukrasi povuku, odlučite se za zimski minimalizam. Očistite prostor i zadržite ga jednostavnim. Svjetliji tonovi i prozračni prostori stvaraju osjećaj svježine nakon blagdana. Pronađite multifunkcionalni namještaj na Njuškalu koji će dodati jednostavan, ali elegantan dojam vašem domu.

Osvježite zidove

Razmislite o promjeni boje zidova jer oni mogu imati značajan utjecaj na percepciju prostora. Odaberite svijetle boje i kombinirajte ih s bijelim namještajem.

Prirodna harmonija

Zadržite biljke u svom domu i nakon što se oslobodite božićnih dekoracija. Svježe zelenilo unosi pozitivnu energiju i čini prostor živopisnim, unoseći u njega toplinu i sklad.

Novi dekorativni detalji

Pronađite nove dekorativne detalje koji će oživjeti prostor. To mogu biti svijeće, vaze s cvjetnim aranžmanima ili jednostavni, ali elegantni ukrasi. Ako žudite za dinamičnim prostorom, odaberite smjele boje i uzorke. Neka jarko obojeni detalji, poput jastuka, obogate neutralne baze, stvarajući harmoniju i ravnotežu.

Foto: Shutterstock

Luksuzna oaza

Ako težite elegantnom prostoru, odaberite luksuzne materijale poput svile i baršuna. Dodajte detalje poput kristalnih lustera i zlatnih okvira za sofisticiraniji izgled.

Radni prostor s karakterom

Ako radite od kuće, organizirajte radni prostor prema svojoj osobnosti. Promijenite raspored stolice, dodajte inspirativne detalje i stvorite okruženje koje potiče produktivnost. Slijedite svoj osobni stil i uživajte u stvaranju prostora koji odražava vaše trenutačne potrebe i poslovne ciljeve.

Udobnost na prvome mjestu

Kreirajte dom koji pruža osjećaj ugode. Udobni jastuci, meke deke i udoban namještaj ključni su za opuštanje. Svjetla s toplom bojom dodatno će pojačati osjećaj ugode.

Tehnološka osvježenja

Integrirajte modernu tehnologiju, ali s naglaskom na održivosti. Njuškalo nudi brojne mogućnosti za pametne i ekološki prihvatljive uređaje koji će obogatiti vaš dom.

Vintage šarm s dodirom prošlosti

Dopustite prošlosti da oživi u vašem domu. Kombinirajte antikni namještaj s modernim elementima za autentičan izgled. Na Njuškalu pronađite skrivene dragulje iz prošlih vremena koji će dodati karakter vašem prostoru. Možda je stolica iz 70-ih baš onaj element koji će unijeti dozu retro šarma vaš prostor, a da pritom ne narušava vaš proračun.

Neka svaki komad namještaja koji odaberete ima svoju prošlost, priču koja čeka da se nastavi u vašem domu. Prepustite se avanturi preuređenja uz Njuškalo  i uživajte u otkrivanju jedinstvenih komada, a pritom štedite novac i budite ponosni što svoj dom činite posebnim na način koji je dobar i za vaš džep i za planet.

Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije