funkcionalne zone

Sjajno rješenje: Pogledajte kako izgleda mala soba koju dijele roditelji i dijete

IKEA
02.01.2024.
u 12:36

Zona za roditelje je na suprotnom zidu s krevetom okrenutim prema djetetovom krevetu, tako da se može lako vidjeti

Dijeljenje male spavaće sobe s djetetom ne znači da sve mora biti djetinjasto. Ali znači da bi se svi trebali osjećati ugodno i imati mjesta za svoje stvari. Ikeini dizajneri su na ovom primjeru uspjeli napraviti ugodnu, funkcionalnu zajedničku spavaću sobu s puno ljubavi i prostora.

Foto: IKEA

Zone planiranja osiguravaju pokrivenost osnovnih aktivnosti poput spavanja, oblačenja, igranja i rada. Čak i u zajedničkom prostoru, svatko treba osjećaj privatnosti, tako da su neke zone osobne.

Foto: IKEA

Dječji krevet (s prostorom za igru ​​ispod) stavljen je u jedan kut, a roditeljski u drugi. Ima puno prostora za pohranu, radni prostor za jedno ili dvoje i obilje osobnih dodataka. Sve u svemu, svijetlo drvo i bijeli tekstil nasuprot tamnim zidovima daju sobi moderan, odrasli izgled i miran, ugođaj.

Foto: IKEA

Dječji prostor u kutku daje osjećaj privatnosti i sobe u sobi. Tamni zidovi ujedinjuju prostoriju, a naslikane zvijezde dodaju zabavan, dječji dodir. Lampa olakšava igranje i čitanje dok stvara osjećaj ugodne sigurnosti, posebno tijekom buđenja usred noći. Ispod kreveta nalazi se prostor za igru ​​s igračkama.

Foto: IKEA

Zona za roditelje je na suprotnom zidu s krevetom okrenutim prema djetetovom krevetu, tako da se može lako vidjeti. Kada nema mjesta za noćni ormarić, zidne šine, kuke i viseća pohrana dobro funkcioniraju umjesto toga. Šine također mogu biti osnova za izgradnju zida galerije s omiljenim fotografijama i uspomenama. I naravno, potrebna vam je i lampa za noćno čitanje.

Foto: IKEA

Maksimiziranje prostora za pohranu u zajedničkom prostoru može biti izazov, ali pomaže da se sve skupi. Tako je jedan zid iskorišten za zajedničko/odvojeno skladištenje s visokim ormarima. Ovi fleksibilni ormari rastu s djecom, tako da se svakodnevne stvari mogu smjestiti u visinu djeteta ili odrasle osobe. Sezonske stvari ili bilo što što bi trebalo biti pospremljeno radi sigurnosti također može ići više. Roditelji imaju dovoljno prostora za pohranu u ormarima i kutijama ispod kreveta. Osim toga, kuke za zidne šine mogu držati odjeću za sutra kako biste uštedjeli vrijeme ujutro.

Foto: IKEA

Između područja roditelja i djece napravljena je zajednička radna zona. Stol je veličine za odrasle, ali ga može koristiti i dijete ako sjedi na višem stolcu. Zid je prekriven bojom za ploču za velike slike i velike planove. Potrepštine za umjetnost i rukotvorine mogu se pohraniti na police i u ormare.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije