Mudro ulaganje

Sada je pravo vrijeme da razmišljate o načinu grijanja

arhiva
23.06.2017.
u 06:10

Usporedili smo najčešće vrste grijanja, pobrojili njihove prednosti i nedostatke te okvirnu cijenu, na vama je da odaberete ono što vam najbolje odgovara

Iako je, zbog visokih temperatura, većini na pameti kako se rashladiti, oni mudriji upravo sada razmišljaju o grijanju. Bilo da tek planirate uvesti neki sustav grijanja, bilo da se spremate za zimu, upravo sada valja se pripremiti, usporediti cijene i angažirati majstore da biste hladne dane dočekali spremniji.

A nije zgorega ni spomenuti da su sada cijene ipak nešto niže nego u špici sezone.

Foto: arhiva

Povoljnija metoda

Budući da je riječ o prilično skupoj investiciji, posebice krećete li od nule – bilo da gradite svoj dom ili ste se odlučili na potpunu izmjenu postojećih instalacija, donosimo vam neke od najčešćih načina grijanja u nas, njihove prednosti i nedostatke i, dakako, cijene. Svakako valja spomenuti da je uz ustaljene, odnosno konvencionalne sustave grijanja odnedavno da domaćem tržištu prisutan i novi – riječ je o infracrvenom grijanju, koje ne zahtijeva bojler, dimnjak, lako se postavlja, zahvaljujući panelima koji dolaze u svim bojama može se postaviti i na strop, a troši znatno manje električne energije.

Foto: arhiva

Infracrvena tehnologija ekonomičnija je i učinkovitija od ostalih vrsta grijanja, pogodna je za prostore stambene i industrijske namjene, a nudi smanjenje troškova od 35 posto (plinsko grijanje) pa do 65 posto kada je riječ o grijanju na lož-ulje.

Umjesto radijatora – ogledalo

Grijaći IR paneli SUNLIFE pretvaraju gotovo 100% električne energije u toplinu koju predmeti apsorbiraju putem energije infracrvenih valova i odašilju je natrag u obliku topline, koja se djelomično prenosi u zrak, a djelomično na predmete u okolini. Dakle, IR valovi ne griju zrak kao uobičajeni sustavi grijanja, već pretvaraju prostor u jedan veliki niskotemperaturni radijator. Zahvaljujući drukčijem načinu prijenosa topline u prostor, ovi paneli ne isušuju zrak i ne kovitlaju ga. Zbog toga se ne podiže prašina, što je naročito važno za osobe koje su alergične na prašinu te osobe koje imaju respiratorne probleme. Ploče je, za razliku od radijatora, jednostavno čistiti što ih čini higijenski prihvatljivijima. Osim toga, dolaze u svim bojama i oblicima, a mogu izgledati i kao ogledala, omiljene slike... Montaža ovog sustava stoji između 25 i 35 tisuća kuna, ovisno o veličini prostora i zahtjevima vlasnika     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije