terasa u zelenilu

U zagrebačkoj zelenoj oazi Botanistu na proljetnom meniju glavne su zvijezde divljač i crna svinja

Toni Fereža
31.03.2025.
u 12:30

Uz uživanje u gastro delicijama Botanist predstavlja pravo proljetno iskustvo za sva osjetila. Prostrana terasa okružena stotinom biljnih vrsta pruža osjećaj intime i povezanosti s prirodom. Uz stotine biljnih vrsta koje Botanist njeguje u svom vrtu, ovaj vrijedni tim uzgaja i začine za svoju kuhinju, pa tako u vrtu možete vidjeti lavandu, timijan, ružmarin, kadulju i druge začine

S prvim zrakama proljetnog sunca, zagrebačka zelena oaza Botanist otvara novo gastro poglavlje koje slavi sezonske okuse i kreativne interpretacije omiljenih tradicionalnih delicija. Smješten u srcu grada, okružen stoljetnim stablima i više od sto biljnih vrsta, Botanist je ovog proljeća idealna prirodna oaza koja nudi bijeg od gradske vreve i uživanje u vrhunskim delicijama koje će vas oduševiti već prvim zalogajem.

Foto: Toni Fereža

Proljetni meni donosi spoj autentičnih domaćih namirnica i modernih kulinarskih tehnika. Proljeće će tako obilježiti bogata selekcija mesnih delicija od govedine, steakovi, Tomahawh, T-bone, Striploin kao i steakovi od crne svinje, koja je poznata po svojoj jedinstvenoj teksturi i punom okusu. U novoj ponudi će se naći i selekcija suhih proizvoda od crne svinje. Ljubitelji divljači uživat će u carpacciu od jelena s pestom od medvjeđeg luka i šumskim voćem, nježno mariniranom i serviranom uz pomno birane začine koji ističu njegovu prirodnu aromu.

Foto: Toni Fereža

Za one koji vole klasične zagorske okuse, zapečeni zagorski štrukli bit će pravo gastronomsko putovanje u prošlost, ali s modernim zaokretom koji im daje novu dimenziju. Uz zagorske štrukle na meniju će se naći konfitirani pačji batak sa mlincima.  Slatki završetak donosi mille feuille sa sezonskim voćem, desert koji svojim hrskavim slojevima i osvježavajućim voćnim notama savršeno utjelovljuje duh proljeća. Tu su i brojna druga tradicionalna, ali i moderna jela koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Novi meni inspiriran je željom za vraćanjem staro-zagrebačke kuhinje u novom moderniziranom obliku.

Foto: Toni Fereža

Uz uživanje u gastro delicijama Botanist predstavlja pravo proljetno iskustvo za sva osjetila. Prostrana terasa okružena stotinom biljnih vrsta pruža osjećaj intime i povezanosti s prirodom. Uz stotine biljnih vrsta koje Botanist njeguje u svom vrtu, ovaj vrijedni tim uzgaja i začine za svoju kuhinju, pa tako u vrtu možete vidjeti lavandu, timijan, ružmarin, kadulju  i druge začine koje svježe ubrane poslužuju u svojim jelima i pićima. Interijer restorana pak spaja urbani dizajn s toplim, prirodnim elementima. Svaki detalj, od rasvjete do glazbe, pažljivo je osmišljen i stvara doživljaj u kojem svaki zalogaj postaje poseban trenutak. Ova obiteljska oaza nalazi se na Remetinečkoj cesti 101.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije