LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Ove stvari u kućanstvu odavno ste trebali baciti, a sigurno niste!

Oslobodite prostor za pohranu tako što ćete baciti stvari koje gomilate, a uopće ih ne koristite ili su pak postale opasne, a vi ih još uvijek čuvate
17. veljače 2021. u 11:45 0 komentara 2826 prikaza
jastuk
Foto: Shutterstock

Sve što imate u domu nije namijenjeno da vječno traje, a bacanje ili recikliranje nekih predmeta pomoći će ne samo u tome da dom izgleda urednije već i sigurnije. Oslobodite prostor za pohranu tako što ćete baciti stvari koje gomilate, a uopće ih ne koristite ili su pak postale opasne, a vi ih još uvijek čuvate!

pranje | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Spužvica za pranje posuđa

Ako istu spužvicu koristite više od mjesec dana vrijeme je da ju bacite. Spužvice koristimo za pranje posuđa, ribanje sudopera i brisanje radnih ploča, i tako dolaze u kontakt s puno bakterija. Da biste izbjegli širenje klica po kuhinji, važno je da spužvu zamijenite svakog mjesec. Svakako dok koristite spužvicu, redovito ju čistite - octom, izbjeljivačem ili jako vrućom vodom. Ako spužva izgleda prljavo ili smrdi čak i nakon što je dezinficirana, odmah ju bacite!

gorenje hladnjak | Autor : PROMO Foto: PROMO

Hrana koja stoji u hladnjaku

Hrana kojoj je istekao rok upotrebe može se skrivati ​​u stražnjem dijelu hladnjaka i zauzimati dragocjeni prostor potreban za hranu koju zapravo želite jesti. Do , započnite s jednom policom ili područjem, uklonite sve predmete i provjerite datum isteka na svakom od njih. Bacite odmah ako je datum prošao ili ako primijetite plijesan ili neugodan miris.

plastika u interijeru | Autor : Promo fotografije Foto: Promo fotografije

Plastični spremnici za hranu

Svakih nekoliko godina promijenite plastične spremnike za hranu, a one za jednokratnu upotrebu odmah bacite, nemojte ih čistititi i ponovno koristiti. Plastične posude, posebno one predviđene za jednokratno korištenje, ne treba ponovno koristiti jer može uzrokovati ispiranje kemikalija u hranu. Provjerite ima li znakova upotrebe nakon svakog korištenja i bacite sve spremnike koji isu popucali, izgrebani ili izobličeni. Također biste se trebali riješiti svih spremnika kojima nedostaje poklopac ili imaju neobičan miris. Uvijek bacite ambalažu za hranu za jednokratnu upotrebu, poput čašica jogurta, odmah nakon konzumacije.

jastuk | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Novi jastuci

Svakih nekoliko godina bacite stare jastuke i zamijenite ih novima. Materijal unutar jastuka raspada se svakodnevnom uporabom, a sva prašina, masnoća i ostaci s lica mogu se prenijeti na površinu i unutarnji prostor jastuka. Također se nakupljaju grinje, što ljudima koji pate od astme ili alergija može predstavljati poteškoće.

čuvpavi tepih čišćenje | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Kemikalije za čišćenje

Mnogi sastojci koji čine sredstva za čišćenje i dezinfekciju učinkovitima s vremenom će se pokvariti, smanjujući njihovu učinkovitost. Stoje li više od godinu dana zamijenite ih svježim bocama. Da biste pravilno odložili sredstva za čišćenje u kućanstvu, prvo provjerite upute proizvođača na naljepnici. Proizvodi za čišćenje topljivi u vodi, poput univerzalnih sredstava za čišćenje, deterdženata i sredstava za uklanjanje mrlja, u tekućem ili praškastom obliku, obično se mogu izliti u odvod tekućom vodom. Nakon što su spremnici prazni, obično ih možete reciklirati.

jestivo ulje | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Kuhinjsko ulje

Svjetlost i toplina s vremenom će razgraditi ulja i začine i učiniti ih manje aromatičnima. Ulja će mirisati užeglo kad prestanu biti dobra, a začini će izgubiti prepoznatljive arome (malo ih stisnite između dva prsta da biste testirali).

jastuk
1 / 9
Pri uređenju dnevnog boravka ključno je odabrati dobre bazične komade, a sezonske trendove u dom unesite kroz birane detalje

Četkica za zube

Svakodnevno četkanje troši čekinje četkica i smanjuje njihovu učinkovitost. Osim toga, zalutale bakterije ili ostaci hrane mogu se nakupiti u četkicama za zube. Bacite ih nakon nekoliko mjeseci (3), pogotovo ako ste bili bolesni. Ako imate električnu četkicu za zube, zamijenite uklonjivu glavu svaka tri mjeseca ili prije ako dlake pokazuju istrošenost.

Foto negative bacite odmah

Foto negativi se s vremenom razgrađuju i nezgrapni su za pohranu. Osim toga, mnogi nisu pravilno skladišteni pa su vjerojatno ne upotrebljivi.

Krema za sunčanje

Nakon svake sezone, osim ljeta, trebalo bi baciti kremu za sunčanje. Zaštitne kemikalije u kremi za sunčanje s vremenom se razgrađuju, smanjujući sposobnost proizvoda da blokira štetne zrake sunca.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

vrt krenite danas Vrtlarenjem do boljeg zdravlja: 7 zdravstvenih benefita zbog kojih vrijedi zaprljati ruke Mala škola uređenja Koji pod je idealan za vaš prostor? Ključno je odabrati ga prije namještaja popularno Rustikalni stil vraća se u naše domove, evo bazičnih komada u koje treba uložiti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.