ZAGREBAČKA TREŠNJEVKA

Adaptacija koja će vas ostaviti bez teksta

stan trešnjevka
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/34
08.11.2018.
u 08:30

Stan od 60 četvornih metara vlasnici su sami osmislili i uredili, a rezultat je moderan interijer po mjeri mlade obitelji

- Prije nego što smo krenuli s uređenjem, ideja je bila da dobijemo moderan, minimalistički stil uređenja, a na tu neutralnu bazu smo poslije dodavali dekore i ukrase. Cijeli je proces dosta dugo trajao, ali dali smo si i truda i vremena i jako smo zadovoljni rezultatom - objašnjavaju mladi vlasnici interijera od 60 metara četvornih na zagrebačkoj Trešnjevci.

I zaista imaju razloga zadovoljstvo. Temeljitom adaptacijom i pomnim uređenjem stari stan u zgradi s početka 60-ih godina dobio je novo, stilski sjajno izbalansirano novo ruho. Adaptacija je uključivala apsolutno sve, od niveliranja podova, obnove stropova, zamjene svih instalacija, parketa, prozora, hidroizolacije balkona...

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Radila se i izmjena tlocrta tako da je dio nosivog zida srušen kako bi umjesto druge spavaće sobe dobili veću dnevnu zonu, a dio nosivog zida koji je ostao, ožbukan je do cigle služi kao efektna pregrada u prostoru. Taj detalj, ali i sve ostalo, ideja je samih vlasnika. Uređenje je ukupno trajalo oko godinu i pol dana.

- Najviše nas veseli što smo sve sami radili, odnosno, uz pomoć obitelji. Tako je kuhinju po mjeri napravio suprugov otac, dekorativni panj smo mi sami pronašli i obojili, suprug je sam izradio namještaj za balkon priredivši mi veliko iznenađenje kad sam se vratila iz rodilišta, a sve slike na zidu djelo su mog djeda - objašnjava vlasnica.

Osim kuhinje, većina namještaja je kupljena u domaćim trgovinama i u neutralnim je tonovima, no neke stvari su dopremljene iz inozemstva, poput dječje kolijevke, umjetnina, sitnijih ukrasa. No, ono što svakako nije sitno je neobična prostrana sofa, definitivno jedan od najatraktivnijih komada u stanu koji jednostavno poziva na uživanje.

- Konkretno, ona se zove ‘mega sofa’. Kada smo je kupovali, zamislili smo je kao nešto što će služiti nama za opuštanje dok smo blagovaonski stol izradili tako velikog da bude mjesto za druženje s prijateljima i obitelji. Osobno, to mi je najdraži dio stana - ističe vlasnica.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Inače zaljubljenica u bilje, kaže da u stanu uvijek ima svježeg cvijeća za što se pobrine njen suprug svakog vikenda te kako cvijeće čini najljepši dekor u prostoru. Osim toga, ovi urbani mladi ljudi prate trendove pa tako imaju teglice sa začinskim biljem poput peršina, a mjesto na balkonu ima i tegla s limunom.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

>>Luksuznih 100 kvadrata podno zagrebačke katedrale

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije