renovacija

Velika adaptacija: Pretvaranje kuće stare gotovo sto godina u moderan obiteljski dom budućnosti

VELUX
16.01.2023.
u 09:49

U sklopu obnove obiteljske kuće Dreyer-SØndergaard ugrađeni su krovni prozori s daljinskim upravljanjem, koji omogućuju obitelji da otvori sve prozore u isto vrijeme

Proširenje Dreyer-SØndergaard obiteljske kuće obuhvaća ugradnju VELUX krovnih prozora, svjetlosnih tunela i termalnih solarnih kolektora zajedno sa zamjenom krova. 

Foto: VELUX

Kuća od žute cigle u sjevernom predgrađu Kopenhagena izgrađena je 1928. godine. Obitelj Dreyer-SØndergaard kupila je kuću 2010. Kuća koja se nalazi u mirnoj stambenoj ulici i okružena je velikim voćnjakom, savršen je dom za mladu obitelj ili majku, oca i dvoje djece.

U njoj stanuje obitelj s dva zaposlena roditelja koji rade izvan kuće, pa rješenja u kući moraju štedjeti vrijeme, biti učinkovita,  i laka za rukovanje. U obnovljenoj kući tehnologija za uštedu energije omogućuje obitelji da smanji troškove te istovremeno održava unutarnju klimu ugodnom i zdravom.

Foto: VELUX

VELUX arhitekti prepoznali su u zamjeni krova mogućnost dodavanja nove kvalitete kući. Ugradnjom dvanaest krovnih prozora na tavanu i dva svjetlosna tunela u ulazu, dnevno svjetlo i prirodna ventilacija mogu pretvoriti vlažnu i mračnu zgradu u udoban i zdrav dom.

U sklopu obnove obiteljske kuće Dreyer-SØndergaard  ugrađeni su krovni prozori s  daljinskim upravljanjem, koji omogućuju  obitelji da otvori sve prozore u isto vrijeme. Senzori osiguravaju da se prozori zatvaraju automatski u slučaju kiše. „Ako trebam istovremeno otvoriti sve prozore, kako bi prozračio kuću, daljinski upravljač je jako praktičan“; objašnjava Anders.

Foto: VELUX

Klimatizacijski proizvodi osiguravaju da se kuća nikada ne pregrije tijekom ljeta, te da je potrošnja energije u sezoni grijanja minimalna.  Osim toga što doprinose dobroj unutarnjoj klimi, također poboljšavaju atmosferu u kući. „Sviđa mi se poslijepodne. Kada su vanjske tende spuštene u spavaćim sobama je blago svjetlo. Jako je ugodno“, kaže Malene Dreyer.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:36 05.05.2023.

Dobra reklama, no tko će i kako u Hrvatskoj odraditi taj posao? Graševinski je sektor devastiran i pre skup sa lošom i nekvalificiranom radnom snagom i probijanjem svih rokova. Da li želim još jedan projekt koji ne mogu sam odraditi? Hvala ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije