hit u interijeru

Najpopularnija sobna biljka u ovoj godini super se lako uzgaja, a voli biti i u kupaonici

H&M Home
15.01.2023.
u 07:00

Možemo je uzgajati samostalno ili kombinirati s drugim biljkama, pa se tako jednako dobro slažu i ako su im susjedi u tegli biljke sa ili bez cvjetova

Jedna od hit biljaka u 2023. bit će kovrčava paprat, vrsta paprati porijeklom iz tropskog područja, čije održavanje je jako jednostavno. Traži polusjenovit do sjenovit položaj, a optimalna temperatura za rast i razvoj ove biljke je 20 °C, dok je minimalna zimska temperatura na kojoj će uspijevati 18 °C. 

Foto: H&M Home

Zalijevati je treba redovito, te izbjegavati prezasićenost supstrata vodom. Potrebno je osigurati joj i visoku relativnu vlažnost zraka. Zato nije loše smjestiti ju u kupaonicu.
Kovrčava paprat traži prihranjivanje svaka dva tjedna, a posebno u vrijeme aktivnog rasta. Ima lijepe, duguljaste, lepršave i dekorativne listove koji su zaštitni znak paprat.

Foto: H&M Home

Možemo je uzgajati samostalno ili kombinirati s drugim biljkama , pa se tako jednako dobro slažu i ako su im susjedi u tegli biljke s cvijećem s ili bez cvjetova. 
Kovrčava paprat voli vlagu i nije pretjerano osjetljiva na mijenjanje pozicije, promjenu vremena ili ako je dolaskom ljepšeg vremena preselimo iz kuće na otvoreno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije