Sajam interijera

Kuhinja od 250 kilograma bakra na InDizajn sajmu prodaje se za 380 tisuća kuna

Foto: Filip Kos/Pixsell
1/11
26.09.2019.
u 16:16

Otvoren je četvrti po redu InDizajn sajam interijera koji osim bogatog programa nudi i podjednako bogatu ponudu namještaja i dekorativnog materijala

Na pet tisuća kvadrata izložbenog prostora Arene Zagreb smjestio se četvrti InDizajn - sajam interijera. Sajam je to koji okuplja 80 izvođača te nekoliko radionica, predavanja i panela, a nudi i izložbene proizvode po festivalskim cijenama.

Sajam je otvorila organizatorica, hrvatska dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koja je istaknula kako je iznimno ponosna na još jedan sajam koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Upravo su sudionici ti koji koji su ovom sajmu dali šarm i svojim proizvodima unijeli raznolikost. Sajam tako na štandu Kare, štiti skulptura dvometražnog psa Tota koji osim svojom zlatnom bojom, privlači pažnju i instagram nagradnom igrom. Naime, za fotografiju s Totom možete osvojiti neki od dekorativnih proizvoda njemačkog proizvođača namještaja dok samog psa možete kupiti za 23 tisuće kuna.

Pažnju je privlačila i kuhinja izrađena od 250 kilograma bakra, a uz nju dolazi i bakrena slavina. Cijena kuhinje ovisi o odabranim elementima, no ona izložena prodaje se za 380 tisuća kuna.

Foto: Filip Kos/Pixsell

Na sajmu je debitirala i pjevačica Indira Levak koja se sada već ozbiljno bacila u dizajniranje. Tako otkriva i kako je pliš najpoželjniji materijal sezone, a ona ga na sajmu prezentira sa snažnim željeznim materijalima. Iako pretežito nova u području interijera, mladim dizajnerima nudi nadu i potiče ih da ne odustaju.

Kada sam počela pjevati rekli su mi da nema ništa od mog vokala, ali sam uspjela i opstala 25 godina. Bar isto toliko želim i za dizajniranje. Stoga mladi dizajneri ne odustajte nego se trudite i pokažite im sebe tvrdi.

U sklopu sajma održava se i Bazar na kojem se mogu kupiti proizvodi domaćih dizajnera koji od otkačenih tapeta, slika, kućnih dekoracija, unikatnog posuđa nude i asortiman za kućne ljubimce i razne rukotvorine.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Humanitarna nota sajma buvljak je s poznatima na kojem možete kupiti neke od osobnih predmeta Franke Batelić, Vedrana Ćorluke, Danijele Martinović i drugih. Buvljak je to kojim udruga žena Nismo same nastoji prikupiti dodatni novac za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka, na kemoterapiju i s kemoterapije.

Niz stručnih predavanja na ovogodišnjem sajmu otvorio je Stefano Boeri, poznati talijanski arhitekt koji se fokusira na održivost u arhitekturi. Tim nam je putem otkrio i na koji način Zagreb može postati grad održive arhitekture.

Velikim brojem zelenih površina, Zagreb može postati grad održive arhitekture. Dodavanjem parkova i zelenih površina to je lako postići. Također, Zagreb bi mogao spojiti i druge gradove linijom zelenih površina kaže.

Festival traje četiri dana, a otvoren je do nedjelje, 29. rujna od 10 do 20 sati. Cijena dnevne ulaznice iznosi 25 kn.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije