s puno stila

Blagdansko izdanje zagrebačkog restorana: Božić je stigao u Butler

Bojan Zibar
24.11.2025.
u 14:23

Ovogodišnje uređenje koje potpisuje Ema Geljić (Folie Florale), odiše bezvremenskom elegancijom. U središtu pozornosti su duboki tonovi baršunasto crvene i zlatne, raskošne grane borovine, sjajne kugle i svjetlucavi detalji koji prostor pretvaraju u pravi zimski salon

U zagrebačkom restoranu Butler blagdani su stigli u najljepšem mogućem izdanju, u kojem se dizajn prostora susreće s toplinom, tradicijom i mirisima koji stvaraju osjećaj doma. Ovogodišnje uređenje koje potpisuje Ema Geljić (Folie Florale), odiše bezvremenskom elegancijom. U središtu pozornosti su duboki tonovi baršunasto crvene i zlatne, raskošne grane borovine, sjajne kugle i svjetlucavi detalji koji prostor pretvaraju u pravi zimski salon. Stari crni piano, okićen ukrasnim granama i svijećama, zlatni sobovi i vintage namještaj stvaraju atmosferu koja istovremeno djeluje klasično i suvremeno, toplo i pomno promišljeno.

Foto: Bojan Zibar

U istom duhu, chefica Sabrina Spahić pripremila je i poseban adventski meni koji spaja talijansku tradiciju i lokalne okuse. Sabrina je svoj zanat usavršila u vrhunskim talijanskim kuhinjama, od Sicilije i Napulja do Milana, a  danas u Butleru reinterpretira poznata jela kroz elegantnu, mediteransku prizmu.

Foto: Bojan Zibar

Glavna zvijezda blagdanskog izdanja je božićni arancin, reinterpretacija omiljenog talijanskog zalogaja. Ovo jelo kombinacija je riže, ragua od junetine, kiselog kupusa i vlasca, uz umak od kiselog vrhnja i maslinovog ulja. „Arancini su jelo koje se dijeli, a Božić je upravo to, trenutak zajedništva. Zato smo ovu tradicionalnu ideju prenijeli u našu priču“, otkriva Sabrina.

Foto: Bojan Zibar

Na meniju se nalazi i adventska pizza-gambereta, koja donosi miris mora na kontinent. Pesto genovese, fior di latte dei Monti, toplo dimljene kozice, pečene cherry rajčice, pesto rosso, svježi limun i bosiljak- sastojci su koji se odlično sljubljuju.

Foto: Bojan Zibar

A za pravi blagdanski trenutak tu je i apple pie punch, koktel od zagrijanog soka od jabuke, ruma, meda i cimeta, koji mirisom podsjeća na svježe pečenu pitu.  Ove zime Butler  pokazuje kako se elegantno spaja dizajn i gastronomija u priču koja slavi estetiku i okuse, a sve odiše toplinom Božića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata