TREND MATERIJAL

Filc u glavnoj ulozi: lampe, podlošci za kavu, dekoracije...

dekoracije police dnevni boravak
Foto: Shuterstock
1/15
29.11.2020.
u 06:56

Poljski dizajnerski dvojac Asia Pytlewska i Grzegorz Sowiński zaljubili su se u filc od kojeg stvaraju predivan produkt dizajn

Filc definitvno više nije materijal rezerviran za modni dizajn. Podatan, a ipak dovoljno krut da se njime mogu stvarati i čvrsti oblici, filc je sve korišteniji i u arhitektonskom dizajnu.

I to ne samo u izradi prekrivača, tepiha, košara, kutija, rokovnika i sličnog nego i namještaja. Filc tek istražuje svoje mogućnosti u rukama maštovitih i inovativnih dizajnera.

Riječ je o jednom od najstarijih materijala koji nastaje prešanjem vlakana životinjskog podrijetla i koji s obzirom na način obrade i gustoće vlakana može biti različite tvrdoće - od jako mekane pa sve do krute varijante koja se upotrebljava čak i kao građevinski materijal.

Foto: Robert Demo

Dizajnerima je ovaj plemeniti materijal posebno zanimljiv zbog činjenice da je on ekološki tekstil te se uklapa u nove trendove i promišljanja u dizajnu. Tako se i dizajnerski dvojac iz Poljske, Asia Pytlewska i Gregorz Sowinski odlučio na avanturu s filcom.

Foto: Robert Demo

Rezultat je vrlo profinjen, jednostavan koloristički dizajn za moderne interijere, koji se naročito dobro uklapa u mladenačke sobe i stanove. Njihov rad inspriran je prirodom i odiše romantičnom, veselom atmosferom. To se jasno vidi na njihovim radovima poput lampi, podložaka za čaše i košuljica za CD-e napravljenih od poliesterskog filca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije