uređenje doma

Pet razloga zašto je sjajno imati kamin u dnevnom boravku, pa makar i lažni!

kamini
Shutterstock
27.11.2020.
u 06:39

Ako nemate mogućnosti ugradnje kamina i konzola, uvijek možete napraviti nišu u zidu koja će vjerno imitirati ložište kamina i u nju postaviti zanimljive police i dobiti dodatni prostor za skladištenje

Idlično, posebno u zimskim mjesecima, izgledaju dnevni boravci kojima je u središtu raskošan kamin. Imate li tu privilegiju i raskošan kamin u dnevnom boravku, donosimo savjete kako ga učiniti još atraktivnijim. Ako vam je kamin pak samo na listi želja, i za vas dobra vijest - za male novce moguće je kupiti konzole koje "glume" kamin, a vizualno podižu prostor i daju mu dozu luksuza koju kamin nosi.

Foto: screenshot/facebook

Ako imate kamin ili konzolu, najbolje ga je bojom uskladiti sa zidom na koji je naslonjen. Što to znači? Imate li bijeli zid i okvir kamina neka bude bijee boje, ako je zid plav, i kamin će izgledati atraktivnije u plavoj boji.

Foto: screenshot/facebook

Ako ciljate na eleganciju, pokušajte uklopiti mramor na kamin, točnije na policu iznad njega. Osim što izgleda atraktivno, mramor je otporan na vatru i vrućinu pa je stoga sjajan izbor.

Foto: screenshot/facebook

Ako volite industrijski i pomalo nedovršeni stil, u ložištu kamina ostavite golu ciglu - dat će karakter cijelom prostoru.

Dekorirajte policu iznad kamina. Možete na nju staviti raskošno ogledalo, obiteljske fotografije ili neke drage vam dekoracije i detalje koje biste željeli istaknuti.

Foto: pixabay

Ako nemate mogućnosti ugradnje kamina i konzola, uvijek možete napraviti nišu u zidu koja će vjerno imitirati ložište kamina i u nju postaviti zanimljive police i dobiti dodatni prostor za skladištenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije