uređenje doma

5 promjena u kupaonici koje možete napraviti sami, i to već danas

biljke u kupaonici
Thinkstock
30.06.2021.
u 13:44

Ako nemate budžet za veliku adaptaciju isprobajte neki od ovih trikova (ili sve) i uživajte u novom ruhu kupaonice

Imate li dotrajalu kupaonicu, a kompletna adaptacija ne dolazi u obzir evo malih trikova koji će joj osvježiti izgled. Sve ove "zahvate" odraditi možete sami, i to u jednom danu.

Foto: pixabay

1. Razbijte monotoniju

Ako vam je kupaonica od poda do stropa "obučena" u pločice, pokušajte skinuti nekoliko gornjih redova i zamijenite ih nekom atraktivnom bojom. Ako su pločice bijele, pokušajte s nekom hrabrijom bojom, žuta, plava, smeđa i ljubičasta će biti dobar izbor. Ako imate jako malu kupanicu odaberite nježnu, pastelnu svijetlo-zelenu ili, ako volite neutralne tonove, boju pijeska. Ako imate mogućnosti, dodajte niše, poslužit će kao police, uštedjet će prostor, a izgledat će vrlo atraktivno.

Foto: Velux

2. Jedan komad koji čini razliku

Drugi pak trik koji će kupaonicu učiniti modernijom dodavanje je dekorativnih ljestava koje, osim što igraju estetku ulogu, imaju i onu funkcionalnu - kao odlagalište ručnika. Najpopularnije su one drvene, a dolaze u gotovo svim nijansama uključujući bijelu.

Foto: pixabay

3. Trik s ogledalom

Što je veća površina ogledala to se prostor doima većim. Dizajneri interijera za manje kupaonice savjetuju "oblačenje" dijela zida u ogledalo od poda do stropa ili od stropa do umivaonika, kade...Na taj način prostor će djelovati veće i bit će moderniji.

Foto: pixabay

4. Namještaj na nogicama

Preporuka je u kuapnici držati minimalno namještaja, a taj koji imate neka bude "lebdeći", odnosno ugradbeni, odnosno na nogicama. Prostor neće izgledati zagušeno, a i puno je lakše čistiti pod.

Foto: pixabay

5. Dodajte biljke

Postoje biljke koje vole biti u kupaonici, iako je to mjesto u domu na koje ćemo ih rijetko postaviti. Najčešće zato što smatramo kako ondje, zbog nedostatka svjetla, neće uspjeti. I kada uopće nemamo izvor prirodne svjetlosti u kupanici, neke biljke možemo uzgojiti bez većih problema. Štoviše, odgovarat će im takvi uvjeti. Osim toga, biljke u kupaonicu unose svježinu i nov su estetski moment. I sa samo jednom teglom kupaonica će izgledati drukčije. Možete ih staviti na pod,  uz umivaonik i prozorsku dasku, pored kade ili pak objesiti na zid ili strop. Ako cvijeće nije na podu, najbolje je koristiti posude koje nisu lomljive. Košare, drvo i plastika najbolje su rješenje. Ako je riječ o većem prostoru s puno prirodnog svjetla, onda se odlučite za azaleju, orhideju ili gardeniju. Aglaonemi će pak odgovarati vlažni prostori i malo svjetla. Zalijevajte je s malo mlake vode jednom tjedno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije