IMA I WELLNESS ZONU

Istarska vila za uživanje: savršen suživot modernog dizajna i tradicije

vila Istra
Foto: Rajan Milošević/Level52’
1/24
18.08.2020.
u 07:00

Projektni zadatak bio je osmiliti moderan interijer, a naglasak je dat na praktičnost i dobar okoliš

Villa Royal Green nalazi se u malom istarskom selu Zatrinj, četiri kilometra od Labina i sedam od Rapca, poznatog turističkog središta sjeverozapadne Istre.

Moderno i tradicionalno

U mirnom okruženju, u suživotu s prirodom i mirisima plodne istarske zemlje, kuća je vrlo luksuzno opremljena. Podjednako plijeni pažnju i svojim interijerom i eksterijerom.Projekt kuće potpisuje arhitekt Darijan Čekada, a njegov projektni zadatak bio je osmisliti ugodan interijer moderne vile s tradicionalnim elementima kojim se kuća ukorjenjuje u svoj okoliš.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

– Uz moderan “open space” prostor, od tradicijskih elementa korišten je lokalni kamen od kojeg, inače, Istrani grade svoje suhozide. U interijeru su i drveni podovi, a poseban štih cijelom donjem dijelu daju stepenice od lagane čelične konstrukcije koje služe kao komunikacija među etažama, ali imaju i svoju estetsku funkciju – ističe Darijan Čekada, naglašavajući kako mu je posebno drago što te stepenice ne dijele prostor po funkcijama, već ih spajaju u jedinstven prostor.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Arhitektu Čekadi posebno se sviđa odnos zanimljiva interijera s vanjskim bazenom. Osim bazena, za opuštanje su tu sauna i jacuzzi, a za druženje na zraku i uređeno dječje igralište. Velike staklene stijene osiguravaju igru interijera i eksterijera, zanimljiva u svako doba dana.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Neutralni tonovi

Kroz te velike staklene plohe u interijer dolazi i dnevno svjetlo. Boje u prostoru uglavnom su neutralne. Odabrane su različite nijanse bež, bijelih, sivih i smeđih tonova, a posebnu atmosferu stvaraju pomno birani detalji, od ukrasa do kućnog tekstila, komadnog namještaja i zelenila.

Oni su i zaduženi da interijeru daju i poneki koloristički naglasak. Dio namještaja rađen je po mjeri, a dio pronađen u uvijek inspirativnim talijanskim brendovima. Pod natkrivenom terasom uređena je ljetna kuhinja.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Tim prostorom dominira veliki stol za blagovanje, iznad kojeg su postavljene velike lampe koje asociraju na popularan industrijski dizajn, a u večernjim satima nad stolom osiguravaju dobru rasvjetu.Inače, vlasnici su, priznaju sami, dosta novca uložili i u vanjsku i unutarnju rasvjetu i tako osigurali izvrsnu scenografiju u svakom kutku interijera i eksterijera.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

– Naša je vizija bila da nam to bude kuća za odmor, ali i kuća za stalni boravak. Stoga smo slijedili svoju osobnu estetiku, a najveća je pozornost usmjerena na praktičnost – ističe vlasnik kuće.

Otkriva i kako je njemu najdraža wellness-zona, da uživa u jutarnjem suncu u spavaćim sobama, obožava i dnevni boravak, dok je supruzi najmilija – kuhinja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije