PODSJETITE SE

Sve informacije: Kako i zašto do energetskog certifikata u 8 točaka

energetska učinkovitost
Foto: Thinkstock
31.03.2015.
u 10:15

Što sve kupac ili unajmljivač nekretnine može saznati iz energetskog certifikata, kako ga nabaviti, tko su ovlašteni certifikatori, što se sve analizira u energetskom pregledu...

Energetski certifikat jedna je od najvrućih tema u građevinsko-nekretninskom sektoru u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. 

Energetski certifikat dokument je koji predočuje energetska svojstva zgrade, ali i jak marketinški instrument koji omogućuje uvid u kvalitetu zgrade sa stajališta potrošnje energije i budućih troškova korištenja te može značajno utjecati na cijenu nekretnine, odnosno njenu tržišnu konkurentnost.

Što sve kupac ili unajmljivač nekretnine može saznati iz energetskog certifikata, kako ga nabaviti, tko su ovlašteni certifikatori, što se sve analizira u energetskom pregledu i koja je cijena izrade certifikata, objasnila je Željka Hrs Borković, članica uprave Planetarisa, konzultantske tvrtke za usluge energetskog pregleda i izdavanja energetskih certifikata, vođenja projekata energetske obnove zgrada i izrade energetskih koncepata novih gotovo nula energetskih zgrada te predsjednica Hrvatske udruge energetskih certifikatora (HUEC).

Ako već niste pokrenuli postupak nabave energetskog certifikata, na Zelenoj zoni Zagrebačke banke detaljno pročitajte što on znači i što vam donosi. 

Komentara 5

Avatar petrolio
petrolio
14:02 31.03.2015.

cerifikat je uveden samo da bi lobi koji certificira napunio džepove i ogulio hrvatske građane! certifiiciranje privatnih objekata treba biti isključivo dobrovoljno, a ne pod prisilom kazne! što briga turista koji boravi u apartmanu da li apartman ima certifikat ili nema kad turist ne snosi ni troškove struje, niti plina, niti grijanja niti hlađenja!?!? obična pljačka građana, sramota za vladu!!!!!!!

ST
strsljen2013
14:05 31.03.2015.

Također je objavljena protupožarna studija, koju je EU pomela pod tepih, gdje govore kako je stiropor na fasadama opasan prilikom požara i pospješuje vatru te preporučuju njenovo nestavljanje ili drugi materijal.

Avatar think pink
think pink
14:03 31.03.2015.

krasana članak... prepun informacija... strava od novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije