DOPRINESITE ZAŠTITI PRIRODE

Iskoristite pametno svoje vrijeme volontirajući u nacionalnom parku

plitvice
Foto: domosfera.hr
23.12.2015.
u 15:30

Projekt s 31 programom volontiranja pokrenut je u 11 parkova prirode i osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj

Među tri milijuna ljudi koji godišnje posjete 19 nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj mnogi i osobno žele doprinijeti brizi o ovim zaštićenim područjima. Nakon što su godinama stizali brojni upiti o mogućnosti volontiranja u parkovima, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode pokrenulo je projekt 'Volontiraj' s 31 programom volontiranja u 11 parkova prirode i osam nacionalnih parkova.

Riječ je o programima u sklopu kojih će volonteri primjerice uređivati poučne staze, obnavljati suhozide, pratiti populacije dupina, pomagati u prebrojavanju ptica, brinuti o planinskim biljkama ili sudjelovati u izradi umjetničkih instalacija na otvorenom.

Foto: TZO Plitvička jezera

Većina programa održavat će se tijekom proljeća i ljeta, jer su tada najintenzivnije aktivnosti u parkovima vezano za istraživanja, uređivanje staza, rad s posjetiteljima i slično. Neki će se provoditi i u zimskim mjesecima poput programa zimskog prebrojavanja ptica "Pticopazitelj" koji u siječnju počinje u Kopačkom ritu.

U Parku prirode Medvednica provodit će se četiri različita programa volontiranja - dva programa za monitoring Natura 2000 vrsta, jedan za srednjovjekovnu manifestaciju na Medvedgradu, te jedan program vezan uz praćenje posjećivanja.

Više o tome pročitajte na portalu Domosfera!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije