LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi ZelenaZona

Riješite se dosadnih komaraca na prirodan način!

Opet mravi! Gnjijezdo osa na balkonu, muhe u kuhinji... Riješimo ih se na eko način
21. lipnja 2019. u 08:00 1 komentara 10190 prikaza
insekti
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Zaboravite na opasna kemijska sredstva, jer ma koliko bila učinkovita, štetna su za naše zdravlje i zdravlje kućnih ljubimaca. Stoga u borbu s mravima, žoharima ili muhama krenite s onim što imate u svojoj smoćnici ili hladnjaku. No, prvi korak je temeljito očistiti kuhinju i držati se zlatnog pravila - ne ostavljajte hranu vani, jer miris hrane ih privlači.

Ako je to baš nužno, neka bude pokrivena. Isto tako redovito bacajte smeće. Na prozorske daske, balkone ili terase stavite limunove ili narančine kore i klinčiće. Nama je to ugodan miris, insektima - smrdi. Problemi s mravima rješavaju se detektiranjem odakle dolaze. Njihov put pospite s kavom, limunovim sokom i cimetom. Mogu biti korisne i kriške sušene metvice, kriške krastavca i paprike.

insekti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

U lončanice na balkonima ili terasama zasadite pelargonije, bosiljak i metvicu - one su idealni pomagači u odbijanju komaraca. Imate li mjesta posadite i neven. Napravite vlastiti losion od limunovog soka, bosiljka i metvice pa stavite u posudice i strateški rasporedite po domu.

insekti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Insekti ne vole ni lovor, a žohari mrze češnjak. Imate li osinje gnijezdo, pomoći će crna kava. Ostavite mljevenu kavu na tanjuriću na stolu - intezivan miris kave otjerat će ose. Pčele pak ne vole miris lovora, bosiljka, geranija, citronele ili pelina.

insekti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

>>Neka vaš balkon zablista čarobnim petunijama