OPG Antolčić

Stranci ludi za goričkim medom, kupe i 70 kilograma

Stranci ludi za goričkim medom, kupe i 70 kilograma
Foto: Dom i vrt
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
07.12.2013.
u 00:00

Koja je tajna našeg meda za kojim luduju od Kine do Kanade

Med je jedna od rijetkih namirnica čiju tradicionalnu proizvodnju nikad neće moći zamijeniti ona industrijska. Svi pokušaji “imitacije” bili su jako brzo otkriveni i malo kome više padaju na pamet. Takvi eksperimenti zvuče kao loša šala Tomislavu Antolčiću iz Velike Gorice čija se obitelj bavi proizvodnjom meda od davne 1935. godine. Objašnjava nam stare trikove kako razlikovati lažni med od pravoga, kvalitetnog, a njegov je med takav, savršeno čist pa ga je HGK više puta za to i nagradio.

– Med se proizvodi u šest pčelinjaka u kojima, osim zimi, ima 400-500 tisuća pčela. Smješteni su barem pet kilometara od prometnica, industrije, dalekovoda i telekomunikacijskih antena – kaže Tomislav.
Dobar glas o njegovu medu daleko se čuje pa je u Goricu po godišnju zalihu od 70 kg jednom došla jedna francuska obitelj, a pošiljke su slali čak i u Kanadu..

– Kontaktirali su s nama ljudi iz Šangaja jer su tražili iznimno kvalitetan, savršen med za visoku klijentelu. Htjeli su naručiti pet tona meda, a mi godišnje proizvedemo osam tona, pa smo odlučili da nam je bitnije sve što imamo prodati kupcima u Hrvatskoj. Ovaj OPG, kao i mnogi koji se bave medom, potražnju ne mogu pokriti. Ne samo meda nego i ostalih pčelinjih proizvoda. Naime, Antolčićevi proizvedu samo tri kilograma matične mliječi. Ta “kraljica” pčelinjih proizvoda posljednjih je godina jako popularna, pogotovu među poslovnim ljudima.

– Njihov naporan ritam života pogoduje mojem životu – u šali kaže Tomislav.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije