Intervju

Cvit Happens - domaći kreativci koji stvaraju najljepše cvjetne kreacije

31.01.2020.
u 06:00

Umjetno, sezonsko, rezano ili pak njima omiljeno cvijeće, ruže, u rukama kreativnog tima Cvit Happens prerasta u predivne dekoracije

Cvit Happens agencija je specijalizirana za organizaciju, dekoraciju i koordinaciju vjenčanja i poslovnih događanja sa sjedištem u Zagrebu, a za sebe tvrde kako su nepopravljivi romantičari, zaljubljenici u cvijeće, mrzitelji forme, kavopije i sanjari koji sve to prenose i na svoje poslovanje.

Foto: One day studio weddings

Kako je nastao i koliko dugo već djeluje Cvit Happens?

Nakon što smo godinama radili kao freelanceri,odlučili smo otvoriti Cvit. Primijetili smo manjak kvalitetnih cvjetnih foto pozadina na tržištu i odlučili to popraviti. Kako se glas o nama širio, tako je i naša ponuda postajala sve bogatija. Danas smo sretni što je Cvit Happens prepoznat u industriji vjenčanja i poslovnih evenata.

Organizirate vjenčanja, ali i poslovne događaje, kako se razlikuje organizacija jednog događanja od drugoga?

Organizacija vjenčanja u Cvitovoj režiji zahtjeva upoznavanje mladenaca i povjerenje. Smatramo da na taj dan nema mjesta pogreškama. Sve mora biti savršeno jer svaki par to zaslužuje! S druge strane, poslovni eventi su izazov koji nas ispunjava. Pripreme su dugotrajne, ali često rezultiraju nevjerojatnim cvjetnim konstrukcijama.

Kako izgleda podjela rada u vašem timu?

Znate onu „Klijent je kralj“ , tako je za nas i svaki član Cvit tima, kralj. Nemamo čvrstu strukturu, ali imamo čvrstu podjelu zadataka. Podijeljeni smo u male timove i svatko radi svoj dio posla ovisno o zadatku. Svaki dan netko drugi može biti voditelj tima, ovisno o projektu. Vjerujemo da odlična atmosfera u timu puno pridonosi našem uspjehu. 

S kojim se preprekama suočavaju djelatnici na tržištu organizacije događanja?

Prepreka, ali ujedno i glavna prednost su dobavljači i partneri. Ako nemate kvalitetan krug ljudi oko sebe, jako ćete teško uspjeti. Potrebno je istraživanje, povjerenje i iskustvo kako bi ponuda bila vrhunska. Sretni smo što imamo domaće partnere od povjerenja, ali nije rijetkost da pomoć zatražimo i van granice.

Budući da je pečat vašeg poslovanja baziran na upotrebi različitih biljaka, što bi istaknuli kao prepreku takvog rada?

Visoka temperatura ljeti je naš glavni neprijatelj kada je riječ o rezanom bilju. Iz tog razloga imamo posebnog člana tima koji rješava naše logističke probleme i vodi brigu da se sve odvija točno u minutu, kako je zamišljeno.

Kada odabirete biljke, čime se vodite?

Nikada u našim kreativnim procesima ne započinjemo od vrste cvijeta. Uvijek se baziramo na osjećaj, brend ili stil. Cvijeće koje koristimo za nas je samo djelić puno veće slike.

Koje je godišnje doma izrazito pogodno za nabavu biljaka, a koje vam predstavlja problem?

Cvijeće se može nabaviti tijekom cijele godine, no onda je problem cijena. Zato uvijek predlažemo korištenje sezonskog cvijeća, a imamo sreću da svaka sezona nosi sa sobom veliki izbor. Ako moramo birati naša omiljena je upravo jesen!

S kojim biljkama najradije radite?

Kvaliteta cvijeća nam je na prvom mjestu. Jedinstvene David Austin ruže poznatog nizozemskog branda Parfum Flower Company naš su prvi odabir.

Izrađujete i viseće konstrukcije od cvijeća, kako ste došli do takve ideje?

Cvit voli razigrani i divlji stil, pa nam je i ovaj tip ponude došao prirodno.

U ponudi su i zidovi od papirnih cvjetova, kada se javila potreba za prelaskom sa živih cvjetova na one papirne?

Kao što smo već spomenuli, cvijeće nikad nije fokus našeg dizajna. Ako procijenimo da umjetno zelenilo ili papirnati cvjetovi izgledaju fantastično u sklopu nekog eventa, rado ćemo ga koristiti. 

Što još možemo očekivati?

Ove godine još jednom pomičemo granice u industriji vjenčanja i evenata.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije